In PTF Siret se infiinteaza punct de inspectie veterinara la standarde europene


Intră acum și în grupul de

El a declarat ca a inceput deja o actiune de verificare, pe granita, a modului in care se pregatesc lucrarile de constructie a celor opt inspectii sanitar-veterinare. Verificarile au demarat cu PCTF Siret unde pentru infiintarea inspectiei sanitar-veterinare a fost alocata o suprafata de 1940 de metri patrati. Ministrul agriculturii a precizat ca pana la mijlocul lunii iulie se vor finaliza studiile de fezabilitate, iar la sfarsitul lunii iulie vor fi organizate licitatii pentru proiectare.
Punctele de inspectie sanitar-veterinara vor avea, obligatoriu, depozit de frig, depozit de produse refrigerate si depozit de produse la temperatura ambientala, precum si un laborator de analize si birouri. La Albita si Moravita vor fi prevazute spatii speciale pentru cazarea animalelor vii pe o perioada limitata. „Toate aceste puncte au obtinut certificatele de urbanism. Asa cum se prezinta situatia acum suntem in grafic si le vom finaliza in termen”, a spus ministrul Agriculturii.
El a precizat ca aceste puncte de inspectie vor trebui sa fie functionale la 1 iulie 2006. „Ca viitoare puncte de frontiera a Uniunii Europene aceste inspectii sunt filtre care garanteaza securitatea alimentara in intreg spatiul comunitar si trebuie tratate cu maxima responsabilitate”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de