În loc să fie de partea justiției, doi tineri s-au aliat cu infractorii. Noi amănunte în cazul sechestrării unei persoane în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi


Intră acum și în grupul de

La finalul lunii octombrie 2012 o persoană a fost sechestrată și şantajată într-un apartament din cartierul George Enescu din municipiul Suceava, pe fondul unor răzbunări. Procurorii suceveni au adus noi amănunte în acest caz și au trimis în judecată, în stare de libertate, doi tineri.

judecata

Este vorba despre inculpații Andrei Ghiață pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în formă continuată, în patru acte materiale, și Andreea Raluca Scutar pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Ghiață i-a ajutat pe Cătălin Cimpoiaşi, Dumitru Bârtoiu și Laurenţiu Ionuţ Plopan în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor şi tragerii la răspundere penală a celor trei în cadrul unui dosar în care au fost cercetaţi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi şantaj față de Marian Moşneagu.

De asemenea, Ghiață este acuzat că a împiedicat ancheta și după ce Cimpoiaşi, Bârtoiu și Plopan au fost trimiși în judecată pentru lipsire de libertate şi şantaj.

Procurorii au arătat că la data de 21 octombrie 2012, în jurul orei 19:00, Andrei Ghiață a profitat de încrederea care îi era acordată de Marian Moşneagu, iar la solicitarea lui Cătălin Cimpoiaşi a intermediat întâlnirea dintre Moșneagu, pe de o parte, și Cimpoiaşi, Bârtoiu și Plopan, pe de altă parte, în apartamentul lui Cimpoiași.

Cu acea ocazie, Marian Moşneagu a fost lipsit de libertate şi şantajat.

După aceea, la audieri, în zilele de 25 octombrie și 20 noiembrie, în cursul actelor premergătoare în cauza penală, la data de 28 noiembrie, cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit, dar și în data de 2 decembrie 2013, cu ocazia audierii în calitate de martor, Andrei Ghiață a dat declaraţii necorespunzătoare adevărului, negând faptul că a intermediat întâlnirea din seara de 21 octombrie.

Totodată, procurorii au trimis-o în judecată și pe Andreea Raluca Scutar pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Aceasta a fost audiată la data de 2 decembrie 2013 în calitate de martor și a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului, arătând în mod mincinos că în seara de 21 octombrie 2012 nu se afla în apartamentul lui Cimpoiaşi și că nu ştie nimic cu privire la împrejurările în care Moşneagu a fost lipsit de libertate şi şantajat.

 

 


Intră acum și în grupul de