FOTO Un nou punct de intervenție al pompierilor militari a fost inaugurat în Poiana Stampei

Un nou punct de intervenție al pompierilor militari suceveni a fost inaugurat miercuri, 1 iulie, în localitatea Poiana Stampei. Acesta va deservi comunele Poiana Stampei şi Coşna, precum şi localitatea Dealu Floreni ce aparţine comunei Dorna Candrenilor.

pomieri poiana stampei (3)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, noul punct de intervenție al detaşamentului de pompieri din Vatra Dornei, a fost inaugurat în prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava şi ai administraţiei publice locale.

Găleată a menționat că spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către primăria Poiana Stampei.

„Punctul de lucru este înzestrat cu o autospecială de stins incendii şi cu o ambulanţă SMURD tip B, încadrată cu un echipaj de prim ajutor. Autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru acţiuni de descarcerare”, a declarat plt. adj. Alin Găleată.

El a explicat că prin deschiderea acestui punct de lucru se reduce timpul de răspuns la accidentele rutiere produse pe DN 17 – în ceea ce priveşte asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerarea, precum şi intervenţia rapidă şi eficientă la incendiile de pădure din această zonă.