Delegatii din Romania si Ucraina semneaza, la Suceava, Programul de Vecinatate


Intră acum și în grupul de

Directorul Directiei de Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din Consiliul Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat, marti ca la aceasta sedinta vor participa reprezentanti ai Ministerului Integrarii Europene din Romania si a structurii corespondente din Ucraina, dar si reprezentanti ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti si Kiev.

Totodata, vor fi prezenti reprezentanti ai administratiilor publice din regiunile de frontiera ale Romaniei si Ucrainei din judetele Satu Mare, Maramures, Suceava, Botosani, Tulcea si regiunile Transcarpatia, Ivano Frankivsk, Cernauti si Odessa, urmand sa fie reprezentate si Agentiile pentru Dezvoltare Regionala Nord Est si Sud Est.

La aceasta intalnire va fi semnata fisa de proiect pentru Programul de Vecinatate Romania – Ucraina 2004 – 2006, a spus Nechifor.

Obiectivul principal al acestui program european este imbunatatirea cooperarii transfrontaliere in regiunile de frontiera dintre Romania si Ucraina, prin sustinerea dezvoltarii economice durabile.

Nechifor a precizat ca obiectivele strategice ale programului sunt promovarea dezvoltarii socio-economice locale, dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, sprijinirea actiunilor directe de cooperare intre persoane din regiunile tranfrontaliere, iar alocarile financiare pentru perioada 2004 – 2006 sunt de circa 29 milioane de euro prin Programul Phare CBC si 6,5 milioane euro prin Programul TACIS.


Intră acum și în grupul de