(FOTO) Ţigări în valoare de 110.000 de lei, abandonate de contrabandişti în apropiere de Straja, după ce poliţiştii de frontieră a tras două focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Şapte colete cu pachete de ţigări în valoare de 110.000  lei au fost abandonate în apropierea localităţii sucevene Straja, după ce poliţiştii de frontieră au tras două focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina –  I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au declanşat, vineri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel, la aproximativ 300 m de frontiera de stat, in apropierea localităţii Straja, au fost observate mai multe persoane care transportau colete voluminoase  spre interiorul ţării.

„Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce, care au fost ignorate de către persoanele în cauză. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  două  focuri  de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă  bărbaţii nu s-au oprit. Aceştia au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit au fugit spre localitatea Straja”, a declarat Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în zona respectivă au fost descoperite 7 colete ce conţineau 11.000 pachete ţigări, de diferite  mărci, de provenienţă ucraineană.

 

„Întreaga cantitate de ţigări,  în valoare de 110.000 de  lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, a arătat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, menţionând că au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

 


Intră acum și în grupul de