Un incendiu violent provocat de scânteile unei sobe a pus în pericol trei gospodării din Mălini

Un incendiu puternic a izbucnit luni, în jurul prânzului, la o gospodărie aflată în proprietatea unei femei din satul Văleni-Stânişoara, comuna Mălini, la fața locului intervenind şase autospeciale de pompieri din Fălticeni și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Mălini şi Cornu Luncii.

incendiu.acoperis.casa

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat luni, 6 iulie, la ora 14:39, iar în momentul în care echipajele au ajuns la faţa locului, focul se manifesta la acoperişul casei şi la anexele gospodăreşti aparţinând lui Petru C., precum şi la două anexe din gospodăriile învecinate, aparţinând Anei M. şi lui Toader C., existând pericolul de propagare la restul construcţiilor din cele trei proprietăţi.

Găleată a mai arătat că incendiul a fost lichidat la ora 18:40.

„Lui Petru C. i-au ars adăpostul de animale şi magazia de lemne pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 6 metri pătraţi, o magazie pe 6 metri pătraţi, aproximativ 36 de metri pătraţi din casa de locuit, circa 4 tone de furaje, bunuri de uz casnic, lemne de foc şi pentru construcţii.

Anei M. i-au ars aproximativ 5 metri pătraţi din acoperişul bucătăriei de vară, iar lui Toader C. i-au ars doi metri pătraţi de ştablat din lemn de la o anexă”, a menționat purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni.

Pompierii au mai arătat că incendiul a izbucnit din gospodăria Anei M., cel mai probabil din cauza scânteilor provenite dintr-o sobă amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat casele şi anexele celor trei gospodării.