Actiuni comune Suceava-Departamentul de Nord din Franta


Intră acum și în grupul de

In cadrul alocutiunii sale, seful delegatiei franceze, domnul Alain Faugaret, presedintele Comisiei Relatii Internationale, a aratat ca, in viziunea domniei sale, Romania este sora mai mica a Frantei si spera ca asa cum numele tarii din care vine este Franta, iar prenumele Europa, in cel mai scurt timp, numele tarii noastre sa fie Romania, iar prenumele tot Europa.

Miercuri au fost inaugurate 6 apartamente, pentru un numar de 36 de copii aflati in situatii de risc, din cadrul Centrului de Plasament „Mihail si Gavril” de la Solca. Fondurile de 5 miliarde lei (500.000 lei noi) au fost alocate de Consiliul Judetean Suceava si Consiliul general al Departamentului de Nord, cele doua unitati administrativ teritoriale semnand un Protocol de colaborare in urma cu doi ani, in luna octombrie 2003.

La inaugurare au participat din partea franceza domnii Alain Faugaret, presedintele Comisiei Relatii Internationale, Fabrice Devin, asistent, Elena Alboi, coordonator proiect,

4 elevi, membri ai Consiliului Departamental al Tinerilor (2 baieti si 2 fete), 2 profesori, iar din partea romana, doamna Stela Acatrinei, vicepresedinte al consiliului judetean, directoarea Centrului de Plasament „Mihail si Gavril” Solca, doamna Carmen Chirila, domnii Constantin Mocanu Rabiniuc, arhitectul sef al judetului, Ioan Catalin Nechifor, director executiv in cadrul consiliului judetean si Gheorghe Straton, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Suceava.

Investitia a inceput in cea de-a doua parte a anului 2004, face parte din Programul multianual comun al celor 2 regiuni partenere, locatia de la Solca fiind aleasa si ca urmare a faptului ca aceasta localitate are incheiat un parteneriat cu orasul Wattrelos din Departamentul de Nord.

In urmatoarele zile, sunt prevazute in program intalniri cu elevi din Scolile Generale nr. 1 din Vatra Dornei si nr. 3 din Radauti.

Vineri, Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” va primi in folosinta un bibliobuz si peste 4.000 de carti in limba franceza din partea aceluiasi donator, Consiliul general al Departamentului de Nord.


Intră acum și în grupul de