Flutur invita austriecii sa investeasca in Romania in agricultura si agroturism


Intră acum și în grupul de

Cu aceasta ocazie, oficialul MAPDR a participat la Conferinta Jubiliara a Asociatiei Internationale pentru Stiinta si Tehnologia Cerealelor (ICC), unde a discutat cu numerosi oameni de afaceri interesati sa investeasca in Romania in domeniul agriculturii, silviculturii si turismului rural.

Ministrul Gheorghe Flutur a solicitat sprijin Austriei, in cadrul Consiliului de Ministri in vederea obtinerii pentru Romania o cofinantare publica de 60% pentru exploatatiile agricole de semi-subzistenta in cazul investitiilor in modernizarea fermei.

De asemenea, Gheorghe Flutur a vizitat Agentia de Plati din Austria (Agrar Markt Austria).

In cadrul discutiilor a fost prezentat proiectul de infratire pentru intarirea capacitatii institutionale a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, care va fi realizat de un consortiu format din experti din Austria si Germania, incepand cu luna noiembrie a.c. Bugetul proiectului este de 1,8 milioane de euro.

Ministrul austriac Josef Proll a afirmat ca tara sa sprijina Romania in vederea integrarii in UE si a raspuns invitatiei de a vizita Romania in perioada imediat urmatoare.


Intră acum și în grupul de