Evaziune fiscala la mai multe firme din zona defavorizata a judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Controlul efectuat de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Suceava a vizat indeplinirea din partea acestor firme a conditiilor de desfasurare a activitatii in zonele defavorizate, si in special daca au respectat criteriile de acordare a unor facilitati fiscale.

Toate firmele sucevene care isi desfasoara activitatea in astfel de zone au beneficiat de scutiri de la plata impozitului pina la o anumita suma, calculata in functie de investitiile facute.

Dupa verificare a 11 firme care au beneficiat de astfel de facilitati fiscale s-a descoperit ca acestea nu s-au incadrat in plafonul maxim a ajutorului de stat admis, in cele mai multe cazuri, agentii economici considerind ca beneficiaza de reducerea integrala a impozitului pe profit, motiv pentru care nu au mai facut nici o plata la buget. De asemenea, o parte din firmele verificate au inregistrat pe cheltuieli sume fara documente justificative, sau nu au inregistrat in contabilitate facturile fiscale.

Firmele verificate vor trebui sa plateasca o suma suplimentara la bugetul de stat in valoare de 24,760 miliarde de lei, din care 17,9 miliarde de lei impozitul pe profit nevirat.


Intră acum și în grupul de