Firme de curierat folosite pentru transportul ţigărilor de contrabandă în cazul cu prejudiciu de un milion de euro cercetat de DIICOT Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul de contrabandişti destructurat de DIICOT Suceava şi la care s-au făcut miercuri dimineaţa 28 de percheziţii pe raza judeţului Suceava şi a altor patru judeţe a adus ilegal în ţară cantităţi mari de ţigări din Ucraina care erau apoi distribuite în ţară cu autoutilitare sau servicii de curierat.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, un număr de 28 de percheziţii domiciliare în localităţi din județe Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

 

Anchetatorii susţin că în perioada 2014 –  2015 membrii grupării au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior vândute în ţară, ţigările fiind transportate cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro, precizează sursa citată.

mascati, perchezitii, jandarmerie (1)

DIICOT Suceava menţionează că în noaptea de marţi spre miercuri, cu ocazia unui flagranti realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea , au spart trei baraje ale poliției,  reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.

 

De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona pe  raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro și 30.000 lei.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial  Suceava au fost aduşi deja mai mulţi suspecţi care sunt audiaţi.

 


Intră acum și în grupul de