Trei gospodării afectate de un puternic incendiu la Rădăuţi. Un pompier aproape de leşin din cauza căldurii


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit, miercuri, cu zece autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a cuprins trei gospodării din municipiul Rădăuţi. Pe periaoda intervenţiei unui pompier i s-a făcut rău din cauza căldurii şi efortului susţinut.

 

Potrivit ISU Suceava, militari de la Detaşamentele de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi de la Gărzile de Intervenţie Siret, Vicovu de Sus şi Solca, sprijiniţi de lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ şi Frătăuţii Vechi, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi trei ambulanţe SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit pe str. Ciocârliei, din municipiul Rădăuţi.

La sosirea echipajelor, ardeau construcţii din trei gospodării, aparţinând lui Daniel G., Florin M. şi Andrei S., existând pericolul de propagare la alte două proprietăţi din vecinătate.

Incendiul a fost stins după o intervenţie de cinci ore.

Primului proprietar, i-a ars acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din casă de locuit P+1+M, bucătărie de vară şi adăpost de animale, pe o suprafaţă totală de aproximativ 700 de metri pătraţi. Au mai ars circa 1,5 tone de furaje, 10 metri cubi lemn de foc, stolerie din lemn, tâmplărie din PVC şi alte bunuri. S-au degradat zugrăvelile interioare pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, un circular electric, o moară cu ciocănele, un tocător cu motor, aparate electronice şi electrocasnice şi scule electrice.incendiu bazar suceava

 

 

La al doilea proprietar, a ars izolaţia din polistiren a casei de locuit pe 70 de metri pătraţi şi s-a degradat tâmplăria din PVC.

Ultimului proprietar, i-a ars acoperişul unei anexe pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi şi s-au degradat trei ferestre din PVC.

În incendiu au pierit doi porci, două capre, doi iezi şi 35 de păsări de curte.

Pe timpul intervenţiei, un subofiţer a acuzat o stare de lipotimie, din cauza efortului susţinut şi a temperaturilor extreme. Un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale, după care pompierul salvator s-a reîntors în dispozitiv şi şi-a continuat misiunea de lichidare a flăcărilor.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.

Forţele de intervenţie au salvat restul gospodăriilor afectate, precum şi cele două proprietăţi învecinate, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de