CJ Suceava reclamă absenţa unor primari de la şedinţele AJAC fiind pus în pericol proiectul european de apă-canal

Consiliul Judeţean Suceava a avertizat, joi, că pentru a doua oară consecutiv, şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare Suceava (AJAC Suceava) nu a putut fi desfăşurată, nefiind îndeplinite condiţiile de cvorum, aşa cum prevede statutul Asociaţiei.

Astfel, doar 37 de localităţi din cele 47 au fost prezente prin reprezentanţi legali, iar în condiţiile în care deciziile se iau în unanimitate nu s-a putut decide cu privire la hotărârile propuse prin ordinea de zi, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

palatul administrativ prefectura consiliul judetean (3)

„Atragem atenţia că în acest fel vor fi compromise „Achiziția de echipamente pentru operatorul regional ACET și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în municipiul Suceava”, în valoare de cca. 25 milioane lei şi considerăm că tocmai absenţa reprezentatului legal al Consiliului Local Suceava este de neînţeles”, se arată în comunicat.

CJ Suceava subliniază că este important ca toţi factorii implicaţi să facă eforturile necesare ca investiţiile derulate prin POS Mediu în localităţi din judeţul Suceava să fie continuate în ritm alert, în contextul în care în acest moment se află în faza finală elaborarea Masterplanului judeţean de apă şi apă uzată care va fi depus la finanţare în cadrul noului program POIM şi care va avea o valoare considerabilă.

În prezent se derulează investiţii de apă şi apă uzată în municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi oraşele Gura Humorului şi Salcea, acestea urmând a fi finalizate până la data de 31.12.2015.

loading...