Lider PNL: Statuia întemeitorului Sucevei zace între bălării, iar în oraş, centrul vechi e doar o crâşmă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Ioan Bălan, a declarat, joi, că este preocupat de protejarea patrimoniului cultural şi arhitectonic al municipiului Suceava şi că este îngrijorat că după atâţia ani, statuia întemeitorului Sucevei, domnitorul Petru I Muşat este în continuare abandonată între bălării.

statuie petru musat

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că inclusiv faptul că sediul organizaţiei municipale PNL Suceava este într-o clădire de patrimoniu care a fost salvată de la degradare este garanţia că el va avea o aplecare pentru a proteja patrimoniul cultural şi arhitectonic al municipiului Suceava, exemplificând inclusiv cu strada Armenească unde ar trebui să se intervină în condiţiile în care sunt clădiri de patrimoniu în zonă.

El a arătat că în fiecare localitate pe care a vizitat-o atât în ţară, dar şi în străinătate, gazdele aveau în program prezentarea centrului vechi al localităţii pentru a se arăta istoria, tradiţia şi statornicia.

„Aveam o statuie, a întemeitorului Sucevei şi stă între bălării. Stau şi mă întreb, dacă aş fi primar, unde aş duce invitaţii? Centrul vechi de doar o crâşmă”, a spus Bălan.

El consideră că situaţia aceasta este gravă.


Intră acum și în grupul de