Cum rişti ca telefonul tău să intre în roaming involuntar în judeţul Suceava. Vezi cele 18 localităţi unde rişti să intri pe telefonia mobilă din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a publicat lista localităților de graniță care au un risc potențial de intrare în roaming involuntar pentru fiecare operator. Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea judetelor aflate la graniță există localități în care telefoanele pot intra în roaming involuntar.

Astfel, în judeţul Suceava există risc de roaming involuntar cu reţeaua mobilă din Ucraina în Siret, Mănăstioara, Băncești, Văscăuți,  Mușenița, Băineț, Climăuți, Frătăuții Noi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Brodina, Nisipitu, Ulma, Lupcina, Ploscii, Izvoarele Sucevei şi Bobeica.

telefon la volan

Roamingul involuntar în localitățile de graniță de pe teritoriul Romaniei poate apărea numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a rețelei, caz în care echipamentul se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul. Fiind vorba de localități aflate la graniță, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la rețeaua unui operator din țară vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

Utilizatorii pot evita costurile suplimentare nedorite dacă selectează manual rețeaua operatorului, solicită operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere şi        verifică rețeaua în care se află telefonul, înainte de a utiliza aparatul.


Intră acum și în grupul de