Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști la Brodina. Polițiștii de frontieră au confiscat țigări de 75.000 lei și un Mitsubishi Shogun


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră de la Brodina au tras, joi seara, şase focuri de avertisment în plan vertical pentru prinderea unor contrabandiști, însă fără succes, persoanele implicate fugind imediat pe teritoriul ucrainean.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete cu ţigări. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea persoanelor.

colete tigari brodina (2)

 

Cu toate că poliţiştii de frontieră au intervenit și au somat prin voce persoanele implicate, acestea au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin.

În acel moment lucrătorii de la frontieră au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, dar și acestea au fost fără succes. În acest sens, după cum a precizat Poroch-Seriţan, au fost anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

„La faţa locului poliţiştii de frontieră au descoperit 15 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea împreună cu autoturismul în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a menționat comisarul-şef. El a mai arătat că în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 75.000 lei.

Atât țigările, cât și autoturismul marca Mitsubishi Shogun au fost confiscate. Polițiștii de frontieră fac verificări în continuare în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 


Intră acum și în grupul de