Bărbat cu probleme psihice, îmbătat de frate cu spirt și bere, după care a fost înjunghiat. Cazul este acum în atenţia judecătorilor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie. El este cercetat pentru că și-ar fi înjughiat fratele care are probleme psihice.

cutit

Inculpatul, Ioan Sorin Bujorean, este acuzat că în cursul lunii iunie a acestui an a săvârşit infracţiunile de distrugere, lovire sau alte violenţe, ameninţare, furt şi violare de domiciliu pentru care a fost pus sub control judiciar preventiv pentru 60 de zile.

Bărbatul a continuat să comită fapte de natură penală, deosebit de grave, deşi cunoştea ce obligaţii îi incumbă perioada controlului judiciar.

Astfel, la data de 29 iunie 2015, cu cursul după-amiezii, fratele inculpatului, B.F.M., s-a deplasat la Salcea, la locuința mamei sale, unde s-a întâlnit și cu agresorul.

Ioan Sorin Bujorean și-a invitat fratele la un magazin mixt situat în apropierea casei mamei lor, i-a oferit bere după care s-au deplasat împreună la casa unui martor, unde au mâncat şi au consumat spirt.

„Deşi cunoştea că victima are afecţiuni psihice, inculpatul i-a oferit băuturi alcoolice fără a se gândi ce consecinţe poate avea acest lucru asupra comportamentului fratelui său”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au arătat că după ce frații au mâncat şi au consumat alcool, victima a spus că pleacă spre Suceava, însă s-a deplasat spre casa mamei sale de unde a luat mai multe haine ce aparțin fratelui său. Însă, după ce a ieșit din casă, bărbatul s-a intersectat cu fratele său care i-a luat imediat bagajele și i-a cerut să plece spre Suceava, ducându-și hainele înapoi în casă.

Crezând că fratele îl va asculta, Ioan Sorin Bujorean a părăsit casa mamei şi s-a dus prin grădină spre casa martorului la care a mâncat. El a văzut că fratele său se îndreaptă spre o staţie de autobuz din apropiere.

Contrar celor discutate, B.F.M. a așteptat ca fratele său să plece și astfel să poată intra din nou în casă pentru a lua alte haine.

Procurorii au explicat că bărbatul a fost prins la ieșirea din casă de mama lui care i-a cerut să lase hainele şi să plece.

„Cu privire la obiectele luate, persoana vătămată a susţinut în cadrul audierilor că sunt ale sale”, se menționează în comunicatul Parchetului.

În momentul în care Ioan Sorin Bujorean a ajuns în curtea casei respectivei persoane la care a mâncat, a ieşit pe o altă latură a gospodăriei pentru a vedea dacă într-adevăr fratele său a plecat din Salcea.

Numai că, uitându-se spre şosea, l-a văzut a doua oară pe fratele său având în mâini un rucsac, fapt pentru care s-a dus din nou spre acesta. După ce și-a ajuns fratele, inculpatul şi-a recuperat hainele și a rugat o altă persoană aflată în apropiere să-i ducă bagajul la casa martorului.

Aflat în stare de ebrietate, Ioan Sorin Bujorean şi-a ieşit din fire şi, cu toate că ştia că fratele său are afecţiuni psihice, i-a reproşat furtul hainelor şi a încercat să-l lovească.

Victima a fugit din faţa inculpatului, însă acesta l-a ajuns din nou, și din spate l-a înţepat cu un cuţit în zona toraco-abdominală.

Bărbatul a reuşit să se deplaseze aproximativ 50-70 de metri, după care s-a prăbuşit pe şosea. El a ajuns la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost internat în perioada 29 iunie – 06 iulie 2015 și supus unor intervenţii chirurgicale în vederea salvării vieţii.

Procurorii suceveni au mai arătat că Ioan Sorin Bujorean este o persoană care în decursul timpului a săvârşit mai multe infracţiuni pentru care a şi fost condamnat la pedepse privative de libertate. Dintre condamnările anterioare s-a reţinut condamnarea la pedeapsa de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat pronunţată prin sentinţa penală din noiembrie 2004 a Tribunalului Neamţ, definitivă prin decizia penală din martie 2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Fapta care face obiectul prezentei cauze penale a fost săvârşită în stare de recidivă prev. de art. 41 alin. 1 C.pen. Primul termen al recidivei îl constituie condamnarea la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat dispusă prin sentinţa penală din octombrie 2010 a Judecătoriei Suceava; inculpatul a fost arestat la data de 17 iunie 2010, liberat la data de 28 noiembrie 2012 cu rest neexecutat de 200 zile”, au precizat procurorii.


Intră acum și în grupul de