Acasă Actualitate Bărbat cu probleme psihice, îmbătat de frate cu spirt și bere, după...

Bărbat cu probleme psihice, îmbătat de frate cu spirt și bere, după care a fost înjunghiat. Cazul este acum în atenţia judecătorilor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie. El este cercetat pentru că și-ar fi înjughiat fratele care are probleme psihice.

cutit



Inculpatul, Ioan Sorin Bujorean, este acuzat că în cursul lunii iunie a acestui an a săvârşit infracţiunile de distrugere, lovire sau alte violenţe, ameninţare, furt şi violare de domiciliu pentru care a fost pus sub control judiciar preventiv pentru 60 de zile.

Bărbatul a continuat să comită fapte de natură penală, deosebit de grave, deşi cunoştea ce obligaţii îi incumbă perioada controlului judiciar.

Astfel, la data de 29 iunie 2015, cu cursul după-amiezii, fratele inculpatului, B.F.M., s-a deplasat la Salcea, la locuința mamei sale, unde s-a întâlnit și cu agresorul.

Ioan Sorin Bujorean și-a invitat fratele la un magazin mixt situat în apropierea casei mamei lor, i-a oferit bere după care s-au deplasat împreună la casa unui martor, unde au mâncat şi au consumat spirt.

„Deşi cunoştea că victima are afecţiuni psihice, inculpatul i-a oferit băuturi alcoolice fără a se gândi ce consecinţe poate avea acest lucru asupra comportamentului fratelui său”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au arătat că după ce frații au mâncat şi au consumat alcool, victima a spus că pleacă spre Suceava, însă s-a deplasat spre casa mamei sale de unde a luat mai multe haine ce aparțin fratelui său. Însă, după ce a ieșit din casă, bărbatul s-a intersectat cu fratele său care i-a luat imediat bagajele și i-a cerut să plece spre Suceava, ducându-și hainele înapoi în casă.

Crezând că fratele îl va asculta, Ioan Sorin Bujorean a părăsit casa mamei şi s-a dus prin grădină spre casa martorului la care a mâncat. El a văzut că fratele său se îndreaptă spre o staţie de autobuz din apropiere.

Contrar celor discutate, B.F.M. a așteptat ca fratele său să plece și astfel să poată intra din nou în casă pentru a lua alte haine.

Procurorii au explicat că bărbatul a fost prins la ieșirea din casă de mama lui care i-a cerut să lase hainele şi să plece.

„Cu privire la obiectele luate, persoana vătămată a susţinut în cadrul audierilor că sunt ale sale”, se menționează în comunicatul Parchetului.

În momentul în care Ioan Sorin Bujorean a ajuns în curtea casei respectivei persoane la care a mâncat, a ieşit pe o altă latură a gospodăriei pentru a vedea dacă într-adevăr fratele său a plecat din Salcea.

Numai că, uitându-se spre şosea, l-a văzut a doua oară pe fratele său având în mâini un rucsac, fapt pentru care s-a dus din nou spre acesta. După ce și-a ajuns fratele, inculpatul şi-a recuperat hainele și a rugat o altă persoană aflată în apropiere să-i ducă bagajul la casa martorului.

Aflat în stare de ebrietate, Ioan Sorin Bujorean şi-a ieşit din fire şi, cu toate că ştia că fratele său are afecţiuni psihice, i-a reproşat furtul hainelor şi a încercat să-l lovească.

Victima a fugit din faţa inculpatului, însă acesta l-a ajuns din nou, și din spate l-a înţepat cu un cuţit în zona toraco-abdominală.

Bărbatul a reuşit să se deplaseze aproximativ 50-70 de metri, după care s-a prăbuşit pe şosea. El a ajuns la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost internat în perioada 29 iunie – 06 iulie 2015 și supus unor intervenţii chirurgicale în vederea salvării vieţii.

Procurorii suceveni au mai arătat că Ioan Sorin Bujorean este o persoană care în decursul timpului a săvârşit mai multe infracţiuni pentru care a şi fost condamnat la pedepse privative de libertate. Dintre condamnările anterioare s-a reţinut condamnarea la pedeapsa de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat pronunţată prin sentinţa penală din noiembrie 2004 a Tribunalului Neamţ, definitivă prin decizia penală din martie 2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Fapta care face obiectul prezentei cauze penale a fost săvârşită în stare de recidivă prev. de art. 41 alin. 1 C.pen. Primul termen al recidivei îl constituie condamnarea la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat dispusă prin sentinţa penală din octombrie 2010 a Judecătoriei Suceava; inculpatul a fost arestat la data de 17 iunie 2010, liberat la data de 28 noiembrie 2012 cu rest neexecutat de 200 zile”, au precizat procurorii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version