Zece candidaţi suceveni la definitivat au promovat examenul după contestaţii

Procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a crescut la 41,3 la sută în judeţul Suceava în urma  soluţionării contestaţiilor, alţi zece dintre candidaţi reuşind să promoveze acest examen după ce nota acestora a crescut după reevaluare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Mariana Drumea, a declarat că în urma soluţionării contestaţiilor 32 de note au rămas nemodificate, 54 au fost scăzute, iar 19 note au  crescut.

examen scris

Drumea a spus că dintre cei 19 candidați ale căror note au crescut după reevaluare, zece au reușit să depășească nota 8, promovând astfel examenul.

Numărul final al profesorilor debutanți suceveni care promovează definitivatul în sesiunea 2015 este 109, iar procentul final de promovabilitate 41,3 la sută.

În judeţul Suceava, s-au înregistrat 105 contestaţii din partea candidaţilor la examenul de definitivat, din care cele mai multe, 18, la învăţători, 16 la limba română, 13 la educaţie fizică, cîte 8 la matematică şi limba engleză, şase la geografie, etc.

Reamintim că procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a fost de 37,5 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor.