19 persoane au murit in inundatiile din ultima saptamina


Intră acum și în grupul de

In judetul Vrancea, numarul victimelor este cel mai mare – 12; in judetul Bacau au fost inregistrate 4 victime si cate o victima in judetele Alba, Galati si Tulcea. Cele 12 persoane decedate in Vrancea erau in general oameni in varsta, care au refuzat sa isi paraseasca locuintele. “Si-au sacrificat viata, decat sa-si paraseasca avutul. Prefectul judetului s-a dus personal din poarta in poarta in satul Namoloasa in timpul evacuarilor si a fost practic imposibil sa-i faca pe oameni sa plece din curti“, a explicat Victor Paul Dobre. Reprezentanul MAI a precizat ca, in acest moment nu mai exista informatii despre alte persoane disparute.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a anuntat ca Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a stabilit criteriile pe baza carora vor fi alocate famiilor din zonele sinistrate sumele provenind din ajutorul de 15 miliarde de lei vechi aprobat de Guvern in sedinta de joi. Prioritate vor avea familiile victimelor si cei ale caror case au fost distruse de inundatii.

Reprezentantul MAI a spus ca, pe raul Siret, mai sunt probleme intr-o singura zona, in aval de Lungoci, spre varsarea in Dunare. Debitul raului Siret este in scadere, cu exceptia unei sigure zone, in dreptul localitatii Sendreni, a precizat Victor Paul Dobre. De asemenea, au aparut brese in maluri si digurile aferente, care au dus la inundarea comunelor Namoloasa si Tudor Vladimirescu.

Pentru prevenirea imbolnavirii populatiei, Ministerul Sanatatii a achizitionat 49.000 de doze de vaccinuri, in valoare de 236.000 lei noi, si au fost deja distribuite 2.000 de tone de substante pentru dezinfectare, a anuntat secretarul de stat Victor Paul Dobre. Ministerul Sanatatii va distribui, din Rezerva pentru situatii speciale, medicamente si materiale sanitare necesare acordarii asistentei medicale de urgenta. De asemenea, Ministerul Sanatatii a stabilit sistemul de raportare a aparitiei unor boli infectioase, pentru directionarea rapida a acestora catre cele mai apropiate spitale de urgenta.


Intră acum și în grupul de