GALERIE FOTO-Acoperişul internatului Colegiului „Andronic Motrescu” ce a fost luat de vânt a provocat mai multe distrugeri


Intră acum și în grupul de

Acoperişul clădirii internatului Colegiului „Andronic Motrescu”, cu o suprafaţă de 15×45 metri (aproximativ 675 metri pătraţi), a fost smuls în totalitate de vântul puternic, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu cinci autospeciale în zona în care acesta a afectat mai multe clădiri de pe str. Putnei, din municipiul Rădăuţi.

La faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar conducerea intervenţiei a fost preluată de inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui.

acoperis bloc vant isu (19)

La sosirea echipajelor formate din 20 de militari o parte din acoperiş a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă.

Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt  s-a deplasat pe o distanţă de aproximativ 100 de metri a trecut pestea şoseaua din zonă- str. Putnei- şi a trecut peste arborii de pe marginea şoselei, cu o înălţime  de 20 de metri
lovind violent un bloc de locuinţe.

A fost afectată faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au spart trei geamuri şi s-au degradat doi metri liniari de astereală şi acoperiş.

Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic.

Fotografiile de la intervenţie au fost transmise de  ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de