GALERIE FOTO-Acoperişul internatului Colegiului „Andronic Motrescu” ce a fost luat de vânt a provocat mai multe distrugeri

Acoperişul clădirii internatului Colegiului „Andronic Motrescu”, cu o suprafaţă de 15×45 metri (aproximativ 675 metri pătraţi), a fost smuls în totalitate de vântul puternic, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu cinci autospeciale în zona în care acesta a afectat mai multe clădiri de pe str. Putnei, din municipiul Rădăuţi.

La faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar conducerea intervenţiei a fost preluată de inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui.

acoperis bloc vant isu (19)

La sosirea echipajelor formate din 20 de militari o parte din acoperiş a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă.

Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt  s-a deplasat pe o distanţă de aproximativ 100 de metri a trecut pestea şoseaua din zonă- str. Putnei- şi a trecut peste arborii de pe marginea şoselei, cu o înălţime  de 20 de metri
lovind violent un bloc de locuinţe.

A fost afectată faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au spart trei geamuri şi s-au degradat doi metri liniari de astereală şi acoperiş.

Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic.

Fotografiile de la intervenţie au fost transmise de  ISU Suceava.