Hala de carne si brinzeturi din Radauti inchisa temporar de DSV Suceava

Aceasta ca urmare a numeroaselor nereguli depistate in urma controlului efectuat la finele saptaminii trecute. Potrivit sefului Politiei Sanitar Veterinare, Vasile Semeniuc, principala deficienta constatata a fost lipsa conditiilor igienico-sanitare. Semeniuc a spus ca vitrinele frigorifice nu functionau, chiuvetele erau insuficiente, nu era facuta desinsectia, iar pentru carne nu existau documente de provenienta. “Era o atmosfera murdara. In vitrinele frigorifice in care se afla carne temperatura era de 22 grade celsius in conditiile in care nu trebuie sa depaseasca 5 grade. In hala am gasit gize si insecte semn ca nu s-a facut desinsectia. In plus laptele se vindea pe sub peretii halei”, a relatat seful Politiei Sanitar Veterinare Suceava. Un alt aspect negativ constatat a fost si lipsa substantelor dezinfectante. “Din discutiile cu directorul economic al Primariei si cu administratorul pietei am constatat ca ei fac confuzie intre substanta dezinfectanta si detergent”, a precizat Semeniuc. Hala de carne si brinzeturi din piata Radauti ramine inchisa pina la remedierea tuturor deficientelor. Directia Sanitar Veterinara a hotarit recent suspendarea activitatii halelor de carne si brinzeturi din Cimpulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Oficialii DSV au spus ca aceste masuri au fost dictate pentru protejarea consumatorilor de riscul imbolnavirii.