Incendiu pus intenționat la Biserica Armenească din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

O adevărată tragedie s-ar fi putut întâmpla în noaptea de joi spre vineri în cartierul sucevean Zamca, din cauza unei mâini criminale, însă intervenția promptă a pompierilor a făcut ca lucrurile să nu scape de sub control.

simulare incendiu (36)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la ora 2.46 a fost anunțat un incendiu la Biserica Armenească din municipiul Suceava, la fața locului intervenind o autospecială de pompieri.

Găleată a arătat că la sosirea echipajului ardea uşa de la intrarea laterală, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie.

Intervenția pompierilor a fost rapidă, astfel, la ora 3.35, incendiul a fost lichidat, în urma acestuia fiind mistuită doar ușa de lemn. Totodată, s-au degradat un tablou electric şi zugrăveala interioară din zona altarului bisericii.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a declarat Găleată subliniind că pompierii militari au salvat clădirea bisericii.

 


Intră acum și în grupul de