Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava, 24 iulie 2015


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am fost la Bucuresti si am mai discutat cu cei de la Tarom. Iulie si august vor fi luni de foc pentru aeroport. Am facut pasi importanti pentru reautorizarea aeroportului Suceava.

Judetul are foarte mult lucruri rezolvate pe componenta culturala. Exista Hora Bucovinei, Pelerin in Bucovina, Paste in Bucovina, Rock Castle, Festivalul Scolilor de Teatru international. Avem si Comorile Muntelui pe Rarau care vrea sa se bata de la egal la egal cu orice festival din tara.

Nu uitam ca si Rotary organizeaza pentru a patra oara consecutiv o seara minunata. Cred ca avem o sansa si regretul e ca se intampla atat de tarziu.

Va solicit un fel de vot de incredere si anume ca CJ sa sustinem, daca va exista o propunere din partea CL, proiectul Suceava-capitala culturala europeana.

Daca imi dati un mandat voi discuta si cu Mayenne si Cernauti si ceilalti parteneri ai nostri. Aplicantul principal va fi insa o localitate si nu un judet. Nu vreau sa fiu critic. Noi suntem mai modesti, dar Iasul nu are mai multe evenimente culturale. Chiar daca e foarte tarziu, nu e imposibil de marsat. Vreau sa ne ajutam cu totii ca Bucovina sa fie promovata la nivel international. Nu putem fi noi titulari pentru asta.

Va fi nevoie sa putem contura un comitet format din personalitati si un staff tehnic care nu e chestie foarte complicata. Avem nevoie de un port drapel care sa vina cu expertiza personala. CJ poate oferi experti si personal tehnic si pasii urmator va fi de a aduna resurse umane din judet, cum sunt primariile din Radauti, Falticeni, Humor pentru a elabora proiectul.”

Cristian Irimie, consilier judetean:

„As vrea sa vad si eu ca sa pot ridica mana un proiectel. O chestie acolo scrisa, costurile sunt astea si astea pentru ca in rest e gargara”.

Nechifor:

„Noi aici nu ne certam ca in CL. Eu va cer nu o asociere sau nu stiu ce, ci va intreb clar ca daca va exista acel plan de la Primarie noi vom ajuta ca sa nu va mai chem odata sa decidem si sa pierdem timpul. Daca CL va decide e perfect,  daca nu, vom vota pentru 2031.

Eu va zic ca e foarte tarziu, dar mai exista o sansa. Daca nu depunem proiectul, nu o sa avem statutul asta niciodata. Am facut un calcul simplu, doar la evenimentele noastre  se aduna peste 200.000 de participanti. Iasi sau Craiova nu se pot lauda. Nu trebuie sa reinventam apa calda, dar cred ca e o sansa.”

Mihai Grozavu, consilier judetean:

„Ce am vazut ieri in CL, balciul de acolo, e dureros. Cred ca si chiar daca nu ni se aproba tot e un castig. Noi va mandatam ca sa fiti un fel de mediator.”

CJ a votat in unanimitate sa sprijine un eventual proiect venit din partea CL Suceava cu Suceava-capitala culturala europeana.

Nechifor a anuntat ca va sustine o conferinta de presa.


Intră acum și în grupul de