Fraţii Căldărariu din Vatra Dornei trimişi în judecată pentru tentativă de omor după ce au tăiat un poliţist şi un jandarm


Intră acum și în grupul de

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a lui Zabăr Căldărariu şi al fratelui său minor pentru tâlhărie calificată şi tentativă de omor.

Potrivit procurorilor suceveni în ziua de 4 iulie 2015, în jurul orelor 16:00 Căldărariu Zabăr s-a deplasat împreună cu fratele său minor la un local public situat pe strada Schitului din municipiul Vatra Dornei pentru a consuma băuturi alcoolice deşi nici unul dintre ei nu avea bani asupra sa.

 

La respectivul local cei doi s-au întâlnit cu doi amici care „au făcut cinste” cu băuturi alcoolice, astfel că până la orele 22:00 cu aproximaţie fraţii Căldărariu au consumat fiecare aproximativ 7-10 sticle cu bere.

Cu toate că amândoi erau în stare avansată de ebrietate au hotărât să se deplaseze la clubul OK din Vatra Dornei pentru a se distra în continuare. În jurul orelor 23:04 în clubul OK au intrat un tânăr însoţit de doi prieteni. Cei trei au ocupat o masă la primul etaj al clubului.

Fratele lui Zabăr Căldărariu, a sesizat prezenţa celor trei tineri în club şi totodată a observat că unul dintre ei are bani asupra sa.

În înregistrările camerelor de supraveghere ale clubului inculpatul este surprins uitându-se cu atenţie spre masa celor trei tineri după ce persoana vătămată a achitat consumaţia la bar, menţionează anchetatorii.

La un moment dat fratele mai mic a mers la masa tânărului identificat ca având bani, a proferat insulte şi injurii la adresa sa, i-a cerut să-i dea 10 lei ca să-şi ia o bere, afirmând totodată că în caz contrar va exercita violenţe asupra sa când va părăsi localul.

Întrucât a fost refuzat, acesta l-a informat pe fratele său cu privire la faptul că la o masă se află un tânăr care are bani asupra sa.

 

La orele 23:30 cu aproximaţie Zabăr Căldărariu s-a aşezat la masă lângă respectivul tânăr pe care l-a informat că a ieşit de puţin timp din puşcărie şi nu se teme de nimeni, după care i-a cerut bani ca să-şi cumpere ceva de băut.

Pentru că tânărul refuzat să-i dea bani spunând că patronul nu i-a plătit salariul, acesta i-a cerut să-şi sune patronul ca să-i aducă acolo banii. În momentul în care acesta a scos din buzunar telefonul mobil, agresorul i l-a smuls din mână şi i-a comunicat că i-l restituite doar dacă îi dă suma de 10 lei.

Temându-se să nu rămână fără telefonul mobil şi totodată considerând că doar în acest mod ar putea fi lăsat în pace, tânărul i-a dat acestuia suma de 10 lei, recuperându-şi apoi telefonul mobil.

Zabăr Căldărariu a luat bancnota de 10 lei însă imediat după aceasta i-a smuls portofelul din mână şi şi-a însuşit fără drept de acolo suma de 100 lei. După ce a luat banii de la a coborât la parterul localului şi i-a invitat pe fratele său şi pe ceilalţi doi să meargă la un alt club pentru a bea bere, informându-i că „a făcut rost de bani”.

Tânărul agresat nu-i cunoştea pe cei doi fraţi, aflând abia ulterior incidentului cine sunt cei doi.

 

După ce inculpatul major au părăsit localul cu banii tânărului asupra sa, la orele 00:36 un tânăr a sesizat telefonic pe lucrătorii Poliţiei municipiului Vatra Dornei cu privire la acest incident.

De asemenea ofiţerului de serviciu i s-a comunicat că autorul sustragerii bunurilor a pornit spre direcţia în care se află clubul Qube din municipiul Vatra Dornei.

În virtutea atribuţiunilor de serviciu dispecerul din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a transmis această informaţie şi unui agent principal de poliţie.

Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că în jurul orelor 01:00 cu aproximaţie agentul de poliţie s-a deplasat la clubul Qube, a sesizat intrarea în local a fraţilor Căldărariu.

După ce poliţistul  a fost informat de dispecerul din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei despre infracţiunea comisă anterior la clubul OK, s-a deplasat spre Zabăr Căldărariu pentru a-i solicita acestuia să iasă din local şi să poarte o discuţie cu el.

Poliţistul s-a dus spre locul unde se afla Căldărariu şi-a declinat identitatea, iar acesta s-a conformat solicitării lucrătorului de poliţie şi a pornit spre ieşire luând cu sine 2 sticle cu bere.

În timp ce se deplasa spre ieşire, poliţistul a contactat telefonic pe colegii din echipa operativă care efectuau primele investigaţii în legătură cu fapta reclamată de la clubul OK, le-a comunicat că prezumptivul suspect este la clubul Qube şi totodată le-a solicitat să vină cu o maşină pentru a-l putea conduce la sediul unităţii pe Căldărariu Zabăr.

Astfel, din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că în timp ce poliţistul continua discuţia la telefon, Căldărariu Zabăr a spart cele două sticle una de cealaltă, rămânând în fiecare mână cu un ciob de sticlă şi, profitând de faptul că poliţistul nu era orientat cu faţa către el (poziţia acesteia fiind în lateral faţă de autor), a încercat să o lovească în partea superioară a corpului.

sala judecata

Alături de agentul de poliţie se afla la mică distanţă un plutonier în cadrul Unităţii de Jandarmi din Vatra Dornei, persoană aflată în timpul său liber.

Sesizând situaţia precum şi faptul că Zabăr Căldărariu ridică ambele mâini pentru a-l lovi pe poliţist cu cioburile de sticlă, dând dovadă de o prezenţă de spirit deosebită,  a ridicat braţul stâng şi a reuşit în acest mod să împiedice o lovitură ce viza zona capului poliţistului.

Cu toate acestea, jandarmul  nu a reuşit să împiedice lovitura aplicată cu mâna stângă de care a reuşit să provoace o leziune lucrătorului de poliţie în zona gâtului.

 

Pentru a-şi materializa intenţia iniţială,  Căldărariu Zabăr a început să lovească haotic cu cioburile de sticlă, utilizate ca „arme albe”, spre zonele vitale, reuşind să mai provoace câteva leziuni prin tăiere poliţistului şi jandarmului.

Cei doi au reuşit însă să-l dezechilibreze pe Căldărariu , încercând în continuare să-l imobilizeze. Cu privire la acest moment s-a reţinut că fratele mai mic al lui Căldărariu a ieşit din local după fratele său, având asupra sa o sticlă cu bere şi văzând că cele două persoane reuşesc imobilizarea fratelui său, a spart sticla rămânând în mână cu gâtul acesteia, s-a apropiat din spate de jandarm şi pentru a împiedica imobilizarea l-a lovit cu respectivul obiect pe jandarm în zona toraco-lombară stânga.

Totodată a reieşit că acesta a reuşit să îl taie cu aceeaşi armă albă în zona braţelor şi pe poliţist.

 

Intervenţia fratelui mai mic a împiedicat atunci imobilizarea lui Zabăr Căldărariu care s-a ridicat şi a luat-o la fugă spre intrarea în hotelul Carol situat în apropiere.

În momentele următoare persoanele aflate în urmărirea lui au reuşit să-l imobilizeze.

 

Conform concluziilor cuprinse în raportul întocmit de medicul legist din cadrul C.M.L. Rădăuţi persoanele vatamate au prezentat leziuni produse prin lovire cu corpuri dure şi corpuri dure cu margine ascuţită (regiunea cervicală anterioară, faţa externă a braţului drept, cotul drept, faţa dorsală a mâinii drepte, faţa posterioară a piciorului drept, halucele stâng), leziunile au necesitat în vederea vindecării un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, respectiv 8-9 zile de îngrijiri medicale. Leziunile nu au pus în primejdie vieţile victimelor.

 

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de