Acasă Actualitate Majoritatea liberalilor suceveni il vrea pe Theodor Stolojan premier

Majoritatea liberalilor suceveni il vrea pe Theodor Stolojan premier


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni considera ca la momentul actual PNL a pierdut mult din capitalul de imagine obtinut in ultimii ani, cand la conducerea formatiunii se afla Stolojan.

Ei spera ca prin revenirea lui Stolojan in partid si la conducerea Guvernului, autoritatea PNL in cadrul Aliantei D.A. cat si in Executiv va creste, ceea ce va putea determina un act de guvernare coerent.



Liberalii suceveni sustin insa ca toata aceasta actiune de revenire a lui Theodor Stolojan in viata partidului trebuie facuta statutar, aceasta pozitie urmand sa fie propusa si in cadrul programatei intalniri de marti, cu fostul lider liberal.

Este posibil ca intilnirea de marti a liderilor de filiale cu Theodor Stolojan sa nu mai fie organizata, acesta urmand sa se intilneasca, luni cu presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Liberalii se asteapta ca in urma discutiilor cu Stolojan, Tariceanu sa gaseasca o solutie prin care Theodor Stolojan sa fie cooptat in partid si in Guvern.

Astfel, se asteapta un compromis prin care, Tariceanu renunta la functia de premier in favoarea lui Stolojan, urmand sa se ocupe de partid din functia de presedinte.

Stolojan urmeaza sa-i dea asigurari lui Tariceanu ca va fi mentinut presedinte al PNL.

Mai mult, Stolojan va face un Guvern numai cu ministri din PNL si PD, renuntand la coabitarea cu Partidul Conservator si UDMR.

Acest guvern minoritar va obtine votul Parlamentului din cauza ca majoritatea partidelor nu doresc alegeri anticipate in toamna acestui an, iar Stolojan urmeaza sa-si impuna autoritatea astfel incat programul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana sa fie indeplinit.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version