Sedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava pe tema „Suceava- Capitală culturală europeană”


Intră acum și în grupul de

A inceput sedinta extraordinara a CL Suceava pe subiectul „Suceava-Capitala culturala europeana”.

Viceprimarul Lucian Harsovschi conduce sedinta extraordinara.

lucian harsovschi (2)

Lucian Harsovschi:

„Trebuie sa avem o strategie culturala pe tremen lung a Sucevei si planurile de actiuni. Am facut apel public la oameni sa se implice intr-un grup de lucru. E bine sa se implice. Primaria va pune la dispozitie partea tehnica, astfel incat Suceava sa poata depune candidatura pentru titulatura de „capitala culturala europeana”.

Va reamintesc ca ati aprobat in Consiliul Local 3 milioane lei pentru cultura.

S-a politizat prea mult acest subiect si ar fi momentul sa intre la treaba oamenii de cultura si cei tehnici.”

Vasile Mocanu, consilier local:

„Termenul e foarte scurt. Nu poti face in 10 saptamani fara un plan de lucru, fara responsabili pentru fiecare punct. E evident ca nu se poate face. Eu personal ma simt manipulat cand ma puneti sa semnez pentru un grup de lucru. Cine va face acest filtru pe o lista data in alb de CL?

Consider ca aceasta hotarare in forma actuala este menita sa ingroape proiectul si propun amanarea pana la realizarea unor tinte pentru documentatie. Putem veni luni in alta sedinta extraordinara si sa aprobam o HCL care sa atinga tinta si nu vrea sa o ingroape.”

Lucian Harsovschi:

„Daca taceati, filosof ramaneati. Sunteti consilier local de 3 mandate din cate stiu si cunoasteti ce s-a facut pentru cultura la Suceava. Ca e timpul scurt stim cu totii. Daca CL ne da un acord, demaram o procedura si putem avea o strategie.”

Stefan Alexandru Baisanu insista sa vorbeasca in sedinta de CL, sustinand ca e tardiv sa mai vorbeasca dupa. Harsovschi nu l-a lasat deocamdata sa ia cuvantul.

Amendamentul lui Mocanu de amanare a luarii unei decizii a fost respins.

Baisanu insista pe langa Harsovchi sa fie lasat sa vorbeasca si s-a insinuat la masa consilierilor locali. Mocanu cere sa fie lasat sa vorbeasca Baisanu.

CL a votat daca Baisanu poate sa vorbeasca sau nu in CL. Votul a fost respins cu 8 impotriva, 8 abtineri si 2 pentru. Baisanu si-a facut o cruce mare si a parasit sala urmat de cei de la PLus TV si a inceput sa dea declaratii.

CL a aprobat demararea procedurilor pentru ca Suceava sa devina „Capitala culturala europeana”, cu 17 voturi pentru si 2 impotriva.


Intră acum și în grupul de