Prime de instalare pentru somerii suceveni care gasesc de lucru departe de casa


Intră acum și în grupul de

Suma totala pe care institutia a decontat-o din Bugetul asigurarilor pentru somaj pentru stimularea mobilitatii fortei de munca a fost de 1,1 miliarde lei vechi.

Primele de instalare sunt sume ce se acorda somerilor care au optat pentru un loc de munca situat in alta localite decat cea de domiciliu, iar primele de incadrare reprezinta sume ce se acorda somerilor ce au ales un loc de munca situat la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu si pentru care fac naveta. Fie salariile mai mari, fie reintregirea familiei sunt o parte dintre motivele pentru care aceste persoane au ales un astfel de loc de munca. Bucurestiul este principala destinatie a celor care si-au schimbat domiciliul pentru un job, pe langa alte localitati cum ar fi: Falticeni, Iasi, Bacau, Galati, Brasov, Targoviste, Constanta. Cei care a beneficiat de asemenea prime sunt medici stagiari, ingineri, contabili, mecanici sau muncitori necalificati.

Conform Legii 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, prima de incadrare este o suma neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara in vigoare, adica 6,2 milioane lei (art. 74 din lege), iar prima de instalare este o suma neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare, adica 21,7 milioane lei( art. 75 din lege). Angajatii care au beneficiat de aceste prime au obligatia de a pe postul nou cel putin 12 luni de la data incadrarii in munca.


Intră acum și în grupul de