Acţiunea Blocada la Suceava: 25 de permise de conducere reţinute şi amenzi de peste 100.000 de lei în doar două zile


Intră acum și în grupul de

Un număr de 25 de permise de conducere au fost reţinute în ultimele două zile şi totodată au fost aplicate sancţiuni de peste 100.000 lei de poliţiştii suceveni în cadrul unei acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere.

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Astfel, în zilele de 02 şi 03 august între orele  08.00-13.00 şi 15.00-20.00, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN2 şi  DN17.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 25 de permise de conducere, 9 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 16 pentru efectuare de depăşiri neregulamentare.

radar TruCAM (89)

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru săvârşirea unor abateri la regimul rutier, poliţiştii au aplicat 265 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.472,5 lei, din care 184 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 16 pentru depăşiri neregulamentare şi 65 pentru alte abateri.

Poliţia Suceava arată că între cei sancţionaţi se află un  bărbat de 31 de ani, din comuna Straja, pentru că a condus autoturismul  pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, cu viteza de 103 km/h în localitate.

El a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Într-un alt caz, un bărbat de 43 ani, a condus autoturismul pe DN17, pe raza localităţii Stroieşti, cu viteza de 118 km/h. Şi el a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.


Intră acum și în grupul de