Gospodărie din Horodnic de Sus incendiată intenționat. Proprietara a ajuns la spital cu atac de panică


Intră acum și în grupul de

O femeie din localitatea Horodnic de Sus a ajuns sâmbătă la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi după ce a suferit un atac de panică văzând că gospodăria i-a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, sâmbătă, 8 august, la ora 12.45, a fost anunțat un incendiu la gospodăria unei femei din comuna Horodnic de Sus, fapt pentru care au fost trimise șase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

incendiu pompieri (4)

Găleată a menționat că la sosirea echipajelor de pompieri din Rădăuți, Marginea şi Voitinel, focul se manifesta violent la casa de locuit şi la bucătăria de vară, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti şi la două locuinţe învecinate.

În jurul orei 13:50 incendiul a fost lichidat, în urma acestuia fiind arse mansarda casei de locuit, din lemn, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, planşeul casei, precum şi bucătăria de vară şi o anexă pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţei şi bunuri casnice.

„Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, care a suferit un atac de panică, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a precizat plt.adj. Alin Găleată.

El a subliniat că flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza unei mâini criminale, dar și faptul că pompierii au salvat parterul casei de locuit, anexele şi cele două gospodării învecinate.


Intră acum și în grupul de