De la sfârșitul acestei săptămâni, se va circula pe ambele sensuri pe podul de la Ițcani


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Suceava de la Ițcani se apropie de finalizare, constructorii urmând să toarne stratul final de asfalt pe pod, la sfârșitul acestei săptămâni.

După ce timp de mai bine de o lună circulația pe podul peste râul Suceava de la Ițcani s-a desfășurat în condiții dificile, lucrările de reabilitare a podului dând peste cap traficul rutier din zonă, șoferii vor putea răsufla ușurați, în curând, pentru că amplele lucrări se apropie de finalizare.

comandament

La comandamentul de lucrări de marți dimineața, de la Primărie, reprezentanții firmei botoșănene Victor Construct i-au prezentat viceprimarului Sucevei Lucian Harșovschi stadiul în care au ajuns cu lucrările.

Potrivit constructorilor, la finalul acestei săptămâni, în zilele de vineri și sâmbătă, se va turna stratul final de asfalt pe pod, urmând ca după aceea să fie montate rosturile de dilatație. Acestea presupun tăierea asfaltului în anumite puncte pentru a se ajunge la structura de rezistență a podului.

Lucrările la podul peste râul Suceava de la Ițcani au demarat la data de 1 iulie, iar traficul rutier a fost închis parțial, și nu total așa cum se dorea inițial pentru ca lucrările să fie realizate în termen de o lună. Din cauza unor probleme neprevăzute apărute în proiect termenul de finalizare a fost decalat până pe data de 15 august.

„La pod, vestea bună, cu ghilimelele de rigoare, pentru că așa cum știți și dvs., au spus că la jumătatea lunii august îl vor reda în funcțiune reabilitat. Ei spun că sâmbătă vor finaliza și vom avea podul deschis pe ambele sensuri, urmând a se încadra pentru pasaj, cu lucrările efective”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Lucrările la pasajul peste calea ferată de la Ițcani vor fi finalizate, conform graficului de execuție, la sfârșitul lunii octombrie.

 


Intră acum și în grupul de