Vrem sa ne intarim structurile pentru a cistiga alegerile din 2008 sau 2009


Intră acum și în grupul de

Domnule presedinte, PD se afla pe punctul de a face achizitii importante in judetul Suceava. Ma refer aici la viceprimarul „popular” de Cimpulung Moldovenesc, mai multi consilieri „populari” locali de acolo, precum si alesi locali din alte localitati. Care este pretul acestor transferuri?
-In ultima perioada Partidul Democrat ca urmare a activitatii sale a devenit o formatiune politica extrem de importanta si tentanta in acelasi timp pentru foarte multi oameni politici. Cert este ca o perioada de timp PD a avut portile inchise pentru a-si face o strategie cu privire la primirea de noi membri. Una din marile probleme care inca nu a fost rezolvata se refera la cei care au fost membri ai PD si care acum doresc sa revina in partid trecind intr-o perioada scurta de timp si pentru mine asta inseamna 3-4 ani de zile, pe la mai multe formatiuni politice. Aici e o chestiune controversata inca si va trebui sa fie judecata punctual functie de persoana. In acelasi timp este adevarat ca PD este intr-un dialog cu fosta Uniune pentru Reconstructia Romaniei din Cimpulung Moldovenesc. Din discutiile repetate avute de conducerile celor doua partide exista atit din partea noastra cit si din partea lor dorinta sa fim alaturi. Saptamina trecuta la sedinta Biroului Permanent Judetean al PD au fost prezenti doi membri marcanti ai acestei formatiuni politice si in mod sigur in maxim doua saptamini se va concretiza oficial trecerea fostilor membri URR din Cimpulung la PD.

„Revenirea in PD a fostilor membri care au activat si pe la alte partide va fi judecata punctual”

2.Pot fi considerate aceste treceri la PD ca o avanpremiera a unei fuziuni PPCD- PD?
-Nu. Nu gindim atit de departe deocamdata. Este o discutie punctuala. PD prin hotarirea pe care a luat-o in Consiliul National de Coordonare nu gaseste ca fiind o solutie de imagine fuziunea cu nici o formatiune politica din Romania.
3.Pe cind revenirea in PD a lui Marian Ionescu?
-In mod oficial dumnealui nu si-a exprimat inca dorinta de a intra in PD. In momentul in care o va face bineinteles ca cererea va fi discutata in Biroul Permanent Judetean. Dupa cum stiti PD e un partid care-si respecta statutul si implicit cererea poate fi supusa discutiei acestui for care poate sa decida in ceea ce-l priveste. Au fost niste discutii dar pina acum nimic oficial.

4.Se intareste PD Suceava in perspectiva unor posibile alegerile anticipate?
-Este normal ca acolo unde exista performanta politica sa existe si performanta electorala. Daca exista dorinta unor persoane sau a unor grupuri politice importante din judet sa adere la PD este normal sa ne gindim foarte bine la impactul electoral si la aportul politic pe care pot sa-l aduca pentru PD. Tocmai de aceea am considerat ca dorinta acelui grup de tineri din Cimpulung care au format URR-ul si care au dat un exemplu politic intr-un moment extrem de important, ma refer aici la alegerile locale, trebuie luata in seama. E normal sa ne gindim in primul rind la acest grup politic pentru ca acei tineri au demonstrat ca pot sa faca performanta politica. Niste persoane aproape necunoscute politic si un partid care in mod practic nici nu exista in Romania au putut sa invinga forte politice consacrate care aveau organizatii si infrastructuri bine consolidate. E clar ca acesta este obiectivul PD-ului de a-si intari structurile printr-un aport din afara. Nu ca PD Suceava ar scirtii sau ca nu ar avea aderenta politica ci pentru ca linia partidului la nivel national e aceea ca anul 2008 sau 2009 sa ne confere posibilitatea de a cistiga alegerile. Eu vorbesc in contextul de astazi. Din punct de vedere politic alegerile locale si legislative vor fi in 2008 dar daca totusi vor fi alegeri anticipate ne gindim la 2009. PD are un program bine stabilit care-l va propulsa in virful esichierului politic din Romania. PD va deveni prima formatiune politica din tara cum este de fapt si la aceasta ora.

„Domnul Tariceanu a nesocotit deciziile luate de cele mai importante foruri de conducere ale PNL si PD”

5.Cum comentati evenimentele care se petrec in sinul partenerilor dumneavoastra de Alianta, PNL?
-E un moment de degringolada pentru ca deciziile pe care le-au luat cele mai importante foruri ale celor doua partide din Alianta, Conventia Nationala la PD, Congresul la PNL, spre exemplu cu privire la alegerile anticipate, au fost practic nesocotite de catre o singura persoana, domnul Tariceanu. Fiind intr-o postura extrem de importanta domnul Tariceanu printr-un gest unilateral a nesocotit deciziile celor mai importante foruri ale PD si PNL. Sunt discutii extrem de incordate la ora actuala inclusiv in PNL. Vedeti cazul Mona Musca. Se stie foarte bine, noi am avut luni Colegiul Director National unde s-a luat o decizie extrem de importanta si categorica referitoare la ceea ce se intimpla din acest punct de vedere in Alianta si mi se pare normal sa fie asa. Nu stiu sincer ce ne va oferi viitorul insa cred ca PNL trebuie sa adopte o pozitie transanta. Nu cu manusi, nu cu perdea, nu diplomatica. Ar trebui totusi sa aiba un comportament corect fata de PD asa cum PD a fost si este extrem de corect. Asteptam ca PNL sa ia o pozitie oficiala si sa nu se mai ascunda dupa declaratii diplomatice in legatura cu subiectul alegerilor anticipate.

„Asteptam ca PNL sa nu se mai ascunda dupa declaratii diplomatice in legatura cu subiectul alegerilor anticipate”

6.Ce influenta credeti ca vor avea aceste framintari din interiorul PNL asupra Aliantei?
-Eu cred ca nu vor avea nici un fel de influente negative asupra Aliantei. Sunt chestiuni izolate care nu pot influenta bunul mers al Aliantei. Insa vreau sa va spun ca PD dintotdeauna a fost un partid care si-a respectat cuvintul si cere sa fie respectat ca atare. Poate este o surpriza ca noi am avut o pozitie calculata in toata aceasta perioada insa atragem atentia asa cum a spus si domnul presedinte Emil Boc ca PD nu este o anexa a PNL. Daca PD si-a respectat cuvintul cerem PNL sa faca la fel.

7.In ce masura oamenii PD care au fost numiti in functii importante au confirmat?
-Eu cred si sunt sigur ca persoanele care ocupa functii in institutiile deconcentrate in judet sunt oameni cu experienta si extrem de bine pregatiti. In primul rind au confirmat rezultatele pe care le-au obtinut la examenele pentru ocuparea posturilor. Dau doar un singur exemplu. La Casa de Sanatate domnisoara doctor Iordachel a obtinut nota peste 9 in timp ce fostul sef a obtinut undeva in jur de 7. E un exemplu ca PD stie sa-si aleaga oamenii si ca acolo unde institutiile sunt conduse de reprezentantii PD lucrurile merg foarte bine.
8.Faptul ca presedintele PSD este seful dumneavoastra pe linie de serviciu a influentat intr-un fel comportamentul dumneavoastra politic?
-Absolut deloc. Sunt chestiuni distincte. In Consiliul Judetean imi indeplinesc sarcinile pe care le-am primit pe linie de administratie iar in afara institutiei sunt om politic si imi desfasor activitatea in consecinta. Nu avem nici un fel de discutii politice intre noi. Singurele discutii sunt de administratie, discutii tehnice pe programele pe care le-a initiat Consiliul Judetean acolo unde sunt si eu implicat si nimic mai mult.
9.Deputatul PSD Eugen Bejinariu spunea zilele trecute ca actualul Guvern este unul blestemat. Cum comentati?
-Eu sunt daca vreti o persoana cu educatie religioasa din familie si o astfel de exprimare nu ma caracterizeaza. Un astfel de mod de exprimare nu pot sa-l etichetez sub nici o forma.


Intră acum și în grupul de