Şapte incendii de vegetaţie într-o singură zi, în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

 

Nu mai puţin de şapte incendii care au afectat în total peste 13 hectare de vegetaţie uscată s-au înregistrat, în cursul zilei de luni, în judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, acestea au fost semnalate în localităţile Volovăţ, Negostina, Arbore (10 hectare), Moara Nica (2,5 hectare), Grigoreşti şi Pojorâta.

incendiu miristi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a susţinut în ultima perioadă numeroase campanii de prevenire a incendiilor care au drept cauză focul deschis efectuat pentru arderea miriştilor, a resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate, atât prin emiterea unor comunicate de presă, cât şi prin misiuni în teren susţinute de inspectorii de specialitate.

  De asemenea, pompierii militari, împreună cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu, în urma unui protocol de colaborare, au participat la campanii de informare a fermierilor, în care li s-a comunicat acestora aspecte de interes comun ce vizează interdicţia utilizării focului deschis la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, protejarea mediului împotriva poluării şi prevenirii incendiilor, cu excepţia cazurilor prevăzute de legislaţia în domeniu.

 În ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu acest tip de incendii.

 

 

 


Intră acum și în grupul de