Incendiu puternic la o gospodărie din Grămeşti, de la un foc nesupravegheat. Pompierii au salvat pădurea din apropiere


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni s-au luptat cu flăcările cinci ore în comuna Grămeşti, unde luni după-amiază, în jurul orei 15:30, a izbucnit un incendiu puternic la gospodăria unui bărbat, în urma unui foc deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la faţa locului s-au deplasat militarii de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD (pentru monitorizare).

„La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodăreşti, majoritatea construcţii din lemn, şi exista pericolul de propagare la casa de locuit şi la fondul forestier din apropiere.

incendiu vegetatie uscata

Intervenţia susţinută a pompierilor salvatori a durat aproximativ cinci ore, incendiul fiind lichidat la ora 20:39″, a arătat Găleată.

El a precizat că au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, acoperişul unei construcţii corp comun, care îngloba casa de locuit, bucătăria de vară, baia şi şura, pe o suprafaţă totală de 250 de metri pătraţi, circa 35 metri cubi lemn de foc, 5 tone boabe de cereale, aproximativ 1.000 de baloţi de paie, un atelaj hipo şi un motogenerator. Flăcările au degradat planşeul corpului comun pe o suprafaţă de 110 metri pătraţi, o maşină de măcinat cereale şi 25 de arbori.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar militarii au salvat locuinţa proprietarului şi fondul forestier, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de