Două noi secţii de votare în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

În primele șase luni ale anului 2015, au fost create 54 de noi secții de votare în 20 de județe, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) într-un comunicat de presă.

 Cele mai multe secţii înfiinţate, în număr de nouă,  sunt situate în județul Iași, în timp ce în Suceava vor fi două noi secţii de votare.

alegeri votare sectie (1)

Potrivit sursei citate,  în județul Vaslui au fost înființate şapte secții de votare, în județul Gorj- cinci secții, în județele Vâlcea și Timiș- câte patru, iar în județul Dolj -trei  noi secții de votare. Au fost înființate câte două secții de votare în următoarele județe: Argeș, Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Ilfov, Olt, Suceava. Câte o secție de votare a fost înființată în județele: Alba, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova și în municipiul București.

În comunicatul AEP se mai precizează că în același interval au fost radiate din Registrul electoral 137.937 persoane. Potrivit prevederilor legale, radierea din Registrul electoral a unei persoane se face în caz de deces, pierdere a cetățeniei, interzicere a exercitării drepturilor electorale sau de punere sub interdicție și se realizează în cel mult 24 de ore de la data luării la cunoștință de către primari a cazurilor care impun radierea.

Numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral a cunoscut fluctuații în prima jumătate a anului 2015 ca urmare a operațiunilor curente efectuate de persoanele autorizate în Registrul electoral și în funcție de importurile de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut de la 18.159.151 (ianuarie 2015), la 18.261.016  (iunie 2015).

Numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 4 august 2015 era de 18.276.285, cu 6.768 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, din data de 13 iulie 2015, când numărul alegătorilor înscriși era de 18.269.517.

Autoritatea Electorală Permanentă administrează, potrivit legii, Registrul secțiilor de votare din țară, care reprezintă o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile și dotarea secțiilor de votare.

 


Intră acum și în grupul de