Acţiunea „Blocada” la Suceava: Peste o mie de amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei, aplicate de poliţişti în perioada 6-12 august


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au aplicat peste o mie de amenzi în valoare de aproape 4o0.000 de lei şi au reţinut 54 de permise de conducere în urma controalelor efectuate pe drumurile judeţului în perioada 6-12 august a.c., în cadrul acţiunii „Blocada”.

 Poliţia Română desfăşoară acţiunea „Blocada”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

politia rutiera

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 6 – 12 august 2015,  acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 590 de poliţişti din structurile de  poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi,  arme, explozivi, substanţe periculoase dar şi  din alte structuri de poliţie.

Au fost desfăşurate 65 de acţiuni şi controale fiind constatate 58 de infracţiuni, cele mai multe – 25 , fiind la regimul circulaţiei rutiere. Au fost constatate alte 14  infracţiuni de natură judiciară, 4 la regimul armelor şi muniţiilor şi 15 alte infracţiuni.

De remarcat că 29 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie. De asemenea, au fost confiscate 2 arme neletale şi 21 elemente de muniţie.

Au  fost aplicate 1117 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 393.457 lei. 116 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată şi 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată. Alte 812 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe  – 365 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 154 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea au fost reţinute 54 permise de conducere şi au fost retrase 43 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost confiscate şi bunuri în valoare de aproape 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de