Focuri de armă pentru reţinerea a patru ucraineni cu țigări de contrabandă de peste 135.000 lei

Patru cetățeni ucraineni cu vârste cuprinse între 20 și 31 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentați Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. Cei patru au fost prinși de polițiștii de frontieră suceveni după ce au trecut fraudulos granița cu țigări de contrabandă de peste 135.000 lei.

ucraineni contrabanda

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, sâmbătă, 15 august, în jurul orei 4.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Baineţ din județul Suceava, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase spre interiorul ţării.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au ignorat somaţiile verbale, au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul accidentat au încercat să fugă. Drept urmare, pentru reţinerea lor, lucrătorii noştri au executat cu armamentul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale”, a spus Poroch-Seriţan.

El a menționat că în urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut patru bărbaţi, iar în apropiere au fost descoperite 27 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Totodată, autorităţile de frontieră ale statului vecin au fost anunțate în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan a mai arătat că cei patru cetăţeni ucraineni, Dmetro K. de 30 de ani, Victorovici L. de 20 de ani, Dymitro M. de 22 de ani şi Yurii N. de 31 de ani, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

„În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.500 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă Duty-Free, în valoare de peste 135.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a mai spus Poroch-Seriţan.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

De asemenea, cei patru cetăţeni ucraineni au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.