Doi tineri s-au rătăcit duminică seara pe Rarău. Jandarmii montani și salvamontiştii i-au găsit după aproape o oră de căutări


Intră acum și în grupul de

Doi tineri s-au rătăcit duminică seara, în timp ce se deplasau spre Masivul Rarău și căutau să se cazeze la cabana din zonă.

cautari rataciti (5)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, maiorul Bogdan Cornaci, o tânără de 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, care se afla împreună cu prietenul său, de aceeași vârstă, din municipiul Botoşani, a semnalat prin apel la 112, duminică seara, la ora 22.06, că s-au rătăcit în timp ce se deplasau spre Masivul Rarău.

Cei doi tineri au plecat în cursul după-amiezii din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre Cabana Rarău, pe traseul Izvorul Alb – Cabana Rarău, însă la un moment dat s-au abătut de la traseul marcat, s-au rătăcit şi nemaifiind în măsură să îşi continue deplasarea din cauza întunericului, au solicitat sprijinul autorităţilor.

Cornaci a arătat că două echipe alcătuite din jandarmi montani şi salvamontişti au intervenit pentru căutarea tinerilor, salvatorii comunicând cu cei doi prin intermediul telefonului mobil.

Tinerii au fost găsiți la ora 23.10, fără a prezenta probleme de sănătate şi au fost conduși în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

 


Intră acum și în grupul de