Primarul Sucevei: Până la 31 octombrie, trebuie finalizate lucrările la pasajul de la Ițcani


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat nemulțumit de faptul că reprezentanții firmei de construcții Victor Construct au propus un grafic de lucrări pentru reabilitarea pasajului peste calea ferată de la Ițcani ce se întinde pe parcusul a trei luni. Lungu este îngrijorat că în noiembrie lucrările ar putea fi date peste cap de vremea nefavorabilă, iar în aceste condiții termenul de finalizare nu va putea fi respectat.

pasarela cale ferata

După ce lucrările la podul peste râul Suceava au tot întârziat, Ion Lungu a declarat marți, la comandamentul de lucrări cu fonduri europene, că va avea o discuție foarte serioasă cu conducerea firmei botoșănene Victor Construct pentru a nu întâmpina astfel de probleme și la lucrările la pasaj.

„Ne interesează ca până la 31 octombrie să ieșim cu lucrările la pasarelă, după aceea este o problemă de risc, vine iarna. Până vine sezonul rece trebuie să terminăm aceste lucrări”, i-a avertizat Ion Lungu pe constructori.

Conform graficului de lucrări la pasaj, reabilitarea ar putea dura trei luni, din septembrie și până la finele lui noiembrie, însă în condițiile în care vremea nu va ține cu constructorii, iar lucrarea nu va fi terminată în acest an, se va pierde finanțarea europeană.

„Cu o mobilizare exemplară începând cu data de 1 septembrie, deci lunile septembrie și octombrie, s-ar putea termina și pasajul peste calea ferată. Este o lucrare sensibilă, este o lucrare de o amploare mai mare decât podul, ca și lungime este de trei ori mai mare, trebuie să facem tot posibilul să ne mobilizăm și să finalizăm această lucrare în termen”, a mai declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

 

 


Intră acum și în grupul de