Gheorghe Lazăr rămâne inspector general al IȘJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Profesorul Gheorghe Lazăr rămâne inspector general al IȘJ Suceava, după ce i-a fost admisă contestația depusă la Ministerul Educației. El nu scapă însă de cercetarea disciplinară în urma fraudelor descoperite la admiterea în liceu.

Gheorghe Lazar

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Vasile Şalaru, a declarat pentru NewsBucovina că actualul șef al Inspectoratului Școlar Județean Suceava a promovat concursul pentru ocuparea funcției de inspector general. După ce a susținut cel de-al doilea concurs pentru șefia IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr a depus o contestație ce a fost admisă de Minister în cursul zilei de marți, 18 august.

„Mâine, domnul Lazăr va veni la București și va semna contractul de management cu domnul ministru Cîmpeanu. Rămâne în continuare în funcție”, a declarat Şalaru.

El a menționat că o comisie de cercetare disciplinară îl va viza și inspectorul școlar general, în cazul transferurilor ilegale din județul Suceava, alături de cei cinci membri ai comisiei de repartizare în liceu.

„Vom vedea dacă are sau nu vreo implicație. Dacă nu are nicio implicație, dumnealui rămâne inspector școlar general pe post, cu concurs luat”, a subliniat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Vasile Şalaru.

Amintim că la sediul Ministerului Educaţiei, la finele lunii iulie, a avut loc cel de-al doilea concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general. Atunci, profesorii Anca Andrei şi Virginel Iordache nu au reuşit să treacă de proba scrisă a examenului, în timp ce Gheorghe Lazăr a picat ultima probă a concursului, interviul.


Intră acum și în grupul de