27 de accidente în care au fost implicaţi bicicliști şi mopedişti, de la începutul lunii, pe drumurile din județ


Intră acum și în grupul de

O statistică a Poliției Județene Suceava scoate în evidență faptul că numai în această lună au fost înregistrate, până în prezent, 27 evenimente rutiere cu implicarea conducătorilor de biciclete şi mopede. În urma acestor evenimente rutiere, 21 de persoane au fost rănite uşor şi 8 persoane au fost rănite grav. Mai mult decât atât, doi biciclişti, dintre care un minor de 9 ani, au decedat ca urmare a unor accidente.

foto actiune biciclisti 1

Potrivit IPJ Suceava, din cele 27 de evenimente rutiere, 26 s-au produs din vina bicicliştilor sau conducătorilor de mopede şi motociclete. De asemenea, din cele 31 de victime rezultate, 14 au fost minori.

„Îngrijorător este şi faptul că în multe cazuri, conducătorii de biciclete erau sub influenţa băuturilor alcoolice, transportau bunuri voluminoase pe cadrul bicicletelor, transportau mai multe persoane pe bicicletă şi nu purtau veste reflectorizante sau elemente de autoprotecţie”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

Pentru a preveni accidentele rutiere cu implicarea bicicliştilor, polițiștii suceveni au desfășurat în perioada 15 – 17 august 2015 o campanie de informare.

Acțiunea poliţiştilor de prevenire a fost realizată împreună cu agenţi din cadrul posturilor secţiilor de poliţie din Buneşti, Preuteşti, Fălticeni, Capu Codrului, Cornu Luncii și Păltinoasa.

„Au fost identificaţi în trafic peste 50 de biciclişti şi conducători de motociclete şi mopede care nu purtau veste reflectorizante şi nu aveau vehiculele dotate cu elemente reflectorizante. Un număr de 22 de biciclişti nu împliniseră încă vârsta de 14 ani. Tuturor acestora le-au fost oferite veste, pixuri personalizate şi pliante cu caracter informativ”, a mai arătat sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de