Imagini de groază în comuna suceveană Vama! Două TIR-uri au ars după ce s-au tamponat la intrarea în localitate


Intră acum și în grupul de

incendiu TIR vama 2Două TIR-uri  implicate într-un accident rutier produs, marţi după-amiază, pe DN 17 la intrarea în localitatea Vama dinspre Gura Humorului au ars într-un incendiu violent izbucnit în urma impactului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, cele două TIR-uri au intrat în coliziune laterală, unul dintre acestea a luat foc, iar incendiul s-a propagat şi la al doilea TIR.

El a precizat că la faţa locului au intervenit pompierii cu patru autospeciale, echipaj SMURD şi echipa operativă a ISU Suceava condusă de locţiitorul şefului ISU, colonel Dan Hoffman.

Găleată a declarat că flăcările puneau în pericol şi o casă de locuit din apropiere, dar incendiul a fost localizat şi lichidat de pompieri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menţionat că unul dintre şoferi a reuşit să tragă capul tractor, dar că remorca şi celălalt TIR au ars complet.

Unul dintre TIR-uri avea remorcă izotermă, fără încărcătură, iar cel de-al doilea, care a fost afectat de flăcări în întregime, era încărcat cu robineţi, vane şi alte piese industriale (metalice).

Incendiul a fost lichidat la ora 15:00.

Au ars elementele combustibile ale celor două remorci şi ale unui cap tractor şi s-au degradat încărcătura şi caroseriile maşinilor.

Unul dintre şoferii autrenurilor a acuzat dureri la membrele superioare şi, daca iniţial a refuzat transportul la spital, ulterior o autosanitară SAJ la transportat la CPU Câmpulung Moldovenesc pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Pentru îndepărtarea componentelor rămase pe carosabil au acţionat două utilaje de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Vama şi unul de la S.D.N. – Secţia Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, pompierii militari au spălat suprafaţa carosabilului şi au îndepărtat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, pentru prevenirea accidentelor sau a altor evenimente nedorite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, cele două autocamioane circulau foarte aproape de axul drumului, într-o curbă uşoară şi unul dintre şoferi a lovit în lateral celălalt TIR şi s-a produs un contact în zona rezervorului de motorină, fiind declanşat incendiul la rezervor şi anvelope.

Şoferii au reuşit să iasă din maşini, iar unul dintre ei a fost rănit uşor, ambii fiind transportaţi la spital pentru recoltare de probe biologice.

Epureanu a mai precizat că traficul rutier în zonă a fost blocat în totalitate, iar circulaţia a fost deviată pe un alt drum, din localitatea Frasin.

Circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri în jurul orei 16:00.

Şoferul care a acroşat TIR-ul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

 

 


Intră acum și în grupul de