Lorena Davidel din Fălticeni, medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie desfăşurată în Rusia


Intră acum și în grupul de

O absolventă a Colegiului Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, Lorena Davidel, a obţinut medalia de bronz la cea de a XII a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie care s-a desfăşurat, în perioada 10-18 august, în Rusia.

Potrivit MECS,  lotul naţional olimpic român, participant la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut patru medalii, respectiv o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz, clasându-se astfel pe locul I în clasamentul general.

lot_geografie_2015
Lotul României la Olimpiada Internaţională de Geografie foto:edu.ro

Astfel, Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a  de la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa  a cucerit medalia de aur, Elena Aura Amironesei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi , laureată cu argint şi la ediţia precedentă  şi Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) au obţinut medaliile de argint.

Medalia de bronz a fost câştigată de Lorena Davidel, proaspăt absolventă a Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

Lotul olimpic a fost însoţit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

La Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat, în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), au participat peste 150 de concurenţi din 40 de ţări.

 


Intră acum și în grupul de