Pagube de proporții în urma unui incendiu pus intenționat la gospodăria unei femei din Frătăuţii Noi


Intră acum și în grupul de

Șase autospeciale de pompieri din Vicovu de Sus, Rădăuţi, dar și de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Bilca şi Gălăneşti au intervenit în noaptea de marți spre miercuri pentru stingerea unui incendiu violent ce a cuprins gospodăria unei femei din Frătăuţii Noi.

incendiu marginea (2)

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a explicat că la sosirea echipajelor ardea violent întreaga gospodărie, existând pericolul de propagare la două proprietăţi învecinate.

Găleată a mai arătat că incendiul a fost lichidat la ora 5:40, după mai bine de cinci ore de la anunțare.

În urma flăcărilor, acoperişul casei de locuit a ars pe o sută de metri pătraţi, la fel și acoperişul bucătăriei de vară pe 40 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe 70 de metri pătraţi.

În incendiu a mai fost mistuit un atelier de tâmplărie pe 70 de metri pătraţi şi o magazie pe 80 de metri pătraţi.

„Au mai ars circa 1.000 de baloţi de paie, 5 metri cubi de şindrilă, 5 metri cubi de cherestea şi unelte de tâmplărie. S-au degradat învelitorile din tablă ale construcţiilor”, a precizat plt. adj. Alin Găleată.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat cele două locuinţe aflate în imediata apropiere”, a completat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de