Lungu: Un complex sportiv nou se poate face doar cu sprijin solid de la Guvern. Dacă nu se poate vom consolida actualul stadion

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că înfiinţarea unui complex sportiv nou în municipiul Suceava se va putea face numai cu un sprijin financiar solid de la Guvern.

El a arătat că nu crede că se va putea găsi finanţare europeană pentru construcţia unui stadion nou deşi autorităţile locale au cerut Guvernului să includă o axă de finanţare cu fonduri europene pentru construcţia de stadioane în toate reşedinţele de municipiu.

stadion areni

Primarul a subliniat că stadioanele noi care au fost construite în ţară s-au făcut cu un sprijin financiar solid de la Guvern.

„Sperăm să ajungem şi noi să avem un sprijin guvernamental foarte solid”, a spus Lungu.

El a arătat că, în caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să consolideze actualul stadion printr-un program finanţat multianual.

Ion Lungu a mai anunţat că va propune Consiliului Local să finanţeze instalarea unei nocturne pentru actualul stadion întrucât e nevoie de o asemenea instalaţie pentru desfăşurarea unor meciuri.

Primarul Ion Lungu a iniţiat proiectul de înfiinţare a unui complex sportiv care să fie amplasat la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, dar nu a fost încă găsită sursa de finanţare pentru realizarea investiţiei.