Lungu: Un complex sportiv nou se poate face doar cu sprijin solid de la Guvern. Dacă nu se poate vom consolida actualul stadion


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că înfiinţarea unui complex sportiv nou în municipiul Suceava se va putea face numai cu un sprijin financiar solid de la Guvern.

El a arătat că nu crede că se va putea găsi finanţare europeană pentru construcţia unui stadion nou deşi autorităţile locale au cerut Guvernului să includă o axă de finanţare cu fonduri europene pentru construcţia de stadioane în toate reşedinţele de municipiu.

stadion areni

Primarul a subliniat că stadioanele noi care au fost construite în ţară s-au făcut cu un sprijin financiar solid de la Guvern.

„Sperăm să ajungem şi noi să avem un sprijin guvernamental foarte solid”, a spus Lungu.

El a arătat că, în caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să consolideze actualul stadion printr-un program finanţat multianual.

Ion Lungu a mai anunţat că va propune Consiliului Local să finanţeze instalarea unei nocturne pentru actualul stadion întrucât e nevoie de o asemenea instalaţie pentru desfăşurarea unor meciuri.

Primarul Ion Lungu a iniţiat proiectul de înfiinţare a unui complex sportiv care să fie amplasat la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, dar nu a fost încă găsită sursa de finanţare pentru realizarea investiţiei.


Intră acum și în grupul de