Doar trei infracțiuni de evaziune fiscală în urma unui control la 71 de firme de pe raza județului Suceava

Într-o singură zi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava au verificat 71 de societăți comerciale, întreprinderi individuale/familiale și persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice și au aplicat amenzi de peste 60.000 lei.

În cadrul acţiunii au fost constatate trei infracţiuni, toate de evaziune fiscală.

evaziune

Potrivit Poliției Județene, polițiștii au acţionat pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală, comerț ilicit și contrabandă, în cursul zilei de miercuri, 19 august.

„Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.500 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 1.770 lei, constând în produse industriale, articole de îmbrăcăminte, sume în lei și valută”, au informat reprezentanții Poliției.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din municipiul Suceava, cu punct de lucru în comuna Moara, polițiștii au identificat două persoane, una de 20 de ani și cealaltă de 27 de ani, care lucrau fără a deţine contracte de muncă.

Cei doi tineri erau doi remuneraţi lunar cu diverse sume de bani, care nu se regăseau evidenţiate în contabilitate, prin această modalitate firma sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul de stat.

„Prejudiciul urmează să fie stabilit de organul fiscal, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

Sursa citată a mai arătat că la o societate comercială din comuna Volovăţ polițiștii au constatat că administratorii societăţii nu au înregistrat în contabilitate o serie de venituri obţinute din prestări servicii de cosmetică auto, pentru mai multe autoturisme.

„Verificările privind modul de evidenţiere a veniturilor vor fi extinse pentru perioadele anterioare, prejudiciul urmând a fi stabilit de către organul fiscal.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, se mai arată în comunicatul Poliției Județene.