Flutur: PNL a intrat în linie dreaptă pentru câştigarea CJ Suceava şi a majorităţii primăriilor


Intră acum și în grupul de

Senatorii Gheorghe Flutur şi Steliana Miron si deputatul Ioan Balan sustin o conferinta de presa la sediul organizatiei judetene a PNL Suceava.

balan, flutur, miron

Gheorghe Flutur:

„La finele saptamanii viitoare, pe 29 august, suntem onorati sa fim gazdele sedintei Biroului Politic National, la Casa Culturii din Gura Humorului.

Dincolo de prioritatile legislative pe care le vom discuta cu cei aproximativ 300 de oameni care vor fi acolo, vom vorbi despre programul de guvernare al PNL si PNL e cel care se pregateste sa intre la guvernare pentru ca greselile Guvernului Ponta si ale PSD se simt zilnic si azi am avut exemplul Radauti.

Pe 30 august, va fi o intalnire a conducerii centrale a PNL cu primarii PNL din judet si la ora 12, la Casa Culturii din Suceava va fi o intalnire cu activul PNL, circa 1500 de oameni. La Suceava, PNL e in bloc starturi pentru alegerile locale din 2016. Am muncit mult si procesul de fuziune a necesitat multa munca la baza partidului. Nu totdeauna e foarte usor.

Cel putin d.p.d.v. al vointei politice se constata o noua majoritate parlamentara cel putin pe Codul Fiscal. PNL, UNPR si UDMR care au cazut de acord pe pasii ce urmeaza, iar Ponta a venit total nepregatit pe acest cod. Nu a venit aprofundat pe sursa veniturilor. Au fost si sunt dusmanii investitiilor si o simtim cu totii in judetul Suceava. Nu poti creste doar consumul si deficitul bugetar.

PNL a intrat in linie dreapta pentru castigarea CJ Suceava si a majoritatii primariilor ca sa putem guverna judetul. Relansarea programului inceput in 2008, marile proiecte ale judetului, de dezvoltare a infrastructurii, drumuri, legaturile cu Iasi, Neamt, Mures, Bistrita. Aeroportul si subliniez cu forta ca a fost proiectul in care m-am implicat enorm si ii multumesc lui Balan ca a fost tot timpul linga mine, dar din pacate nu mai zboara niciun avion de pe Salcea.

Vom continua modernizarea retelei de spitale si dispensare. Vrem sa aducem catre pacienti in judetul Suecava, specialisti de renume.

Repunerea Bucovinei pe harta. S-a vorbit in soapta si cu amortizor de zgomot de Bucovina si nu stiu de ce. Pe cine deranjam ca o promovam? Altii ar dori sa aiba un asemenea brand si nu il au. Prietenul meu Balan vine si el cu proiectul Stefanian. Vrem sa implicam muzee, asociatii de turism, Biserica. De ce sa nu fac em scoli de vara pe valorile pe care le are Bucovina? De ce sa nu facem trasee de pelerini la Suceava? Balan are deja proiecte in lucru.

Vetatea trebuie deschisa si sa devina kilometrul zero al turismului in Suceava. Colegii mi-au cerut sa candidez la presedintia CJ. Am vazut oameni odihniti care isi puneau problema daca mai candideaza Flutur. DA, candidez pentru ca am inceput in 2008 si am proiecte. E nevoie de piloni de baza insa, si puternici, am nevoie de pilonul municipiului Suceava si imi doresc sa fie Ion Balan candidat la Primaria Suceava.

Imi doresc si ceilalti 49 de primari in functie sa castige mandatul. Suceava nu se poate dezvolta fara un Ursaciuc, Negura, Popoiu si va trebui sa gasim oameni puternici ca marile proiecte de dezvoltare ale judetului sa nu ramana doar pe hartie. Da sunt foarte hotarat sa candidez locomotiva. Eu cred ca prioritatea zero pentru  Suceava e dezvoltarea economica si vreau un parteneriat cu primarii care sa aiba ca obiectiv aducerea de investitori si un portofoliu de proiecte.

Viziunea noastra va fi o ofensiva pentru aducerea investitorilor. Va trebui sa facem din CCI un partener al CJ. Camerele agricole si tot ce inseamna consultanta, puse la treaba. Asta e sursa de dezvoltare si nu pomana si mana intinsa la un Guvern vremelnic. Sustin oameni vrednici in fruntea primariilor.”

Ioan Balan:

„Impreuna cu Flutur formam o echipa care isi propune sa faca administraţie judeteană si locala. Portofoliul lui Flutur e greu de egalat in judet si o spun public ca daca vorbim de proiectele pentru dezvoltarea Sucevei, am alaturi de mine omul care m-a influentat foarte mult in cariera si mi-a fost model. Am lasat, alaturi de presedintele Flutur, atat cat am putut, realizari in judetul Suceava. Nu puteam vorbi de realizari daca nu era Flutur la sefia CJ.

Sper ca in 2016 sa facem o echipa, eu ca primar si Flutur ca presedinte de CJ. Avem o experienta comuna care poate fi garantia proiectelor de dezvoltare a Sucevei. In oras sunt multe lucruri de facut. Cel mai tare ma bucur de faptul ca echipa noastra se mareste cu oameni cu expertiza si competente. Azi am garantia unei echipe puternice si la judet si la municipiu.”

Gheorghe Flutur:

„Am spus in fata Colegiului Director ca imi asum candidatura pentru presedintia CJ. Asta inseamna un proiect de relansare. De ce am nevoie si imi doresc cativa piloni de sprijin si cel mai important e cel din Suceava. Il sustin ca si camarad si om care il cunosc foarte bine, pe Ioan Balan.

Sunt convins ca sondajul de opinie va arata acest lucru. Si vom merge impreuna. Imi exprim speranta, cunoscand situatia ca Balan va fi candidatul nostru la Primaria Suceava.

Marele PNL are loc pentru toti cei care cred in valorile liberale. Asta nu inseamna ca totul se rezuma la un singur loc de candidat. E nevoie aici, la Suceava, de o mana de gospodar si de foarte multa initiativa. Eu nu vin cu un moft catre dumneavoastra. Trebuie la Suceava o dinamizare si intrarea in competitie cu celelalte orase din tara. Eu il astept in echipa PNL pe Lungu pentru dezvoltarea judetului.

Noi nu avem o concurenta cu ce si cum. Institutional, dl Nita e in procedurile interne. Asteptam raspunsul de la Comisia de etica unde a depus contestatie.

Eu respect statutul si nu as comenta mai mult. Au fost proceduri interne si sanctiuni interne. Am avut etape in interior si imi exprim speranta ca PNL va fi unit si ca sa poti guverna judetul trebuie sa te guvernezi pe tine ca partid. Nu poti sa fii dimineata cu PSD, la Putere, si dupa-masa, cateodata pe saptamana, sa vii la partid sau cand vin lideri de la Bucuresti sa vii sa te pozezi cu ei si sa iti pui fotografiile pe Facebook.”

Ioan Balan:

„Incepand cu data de 3 septembrie, se va face un sondaj de opinie la Suceava, si nu va fi unul telefonic cum s-a facut cu oameni din Scheia sau alte localitati care si-au dat cu parerea despre cine e sau nu bun la Suceava. Sondajul acesta pe care il fac s-a nascut din ideea de a arata credibilitatea noastra, atunci cand voi fi in lupta, cu adevaratii adversari sustinuti de partidele in opozitie cu noi.

Eu voi face un sondaj real si sondajul national va arata adevarul.

De ce contracanditul meu alege sa se afiseze cu cei din zona socialista? Si nu cu cei din PNL. Sondajul de opinie facut de Baisanu a fost insotit de intrebarea ca se face un mare proiect la Suceava, ati auzit de el? PSD se pot gandi: cine e mai periculos de la PNL sa fie candidat x sau y, asocierea cu imaginea PSD creaza o emotie pentru cei care se afiseaza cu socialistii.”

Steliana Miron:

„Daca s-a cerut excluderea lui Nita, inseamna ca au existat motive intemeiate pentru asta.

Ceea ce s-a intamplat la judet cu Nita nu stiu exact problema, dar saptmana viitoare ne vom intalni cu toata conducerea. Intai trebuie sa vad date si sa vad ce s-a intamplat acolo.”


Intră acum și în grupul de