Șofer prins de polițiști cu 195 km/h în afara localității Marginea, în cadrul acţiunii „Blocada”


Intră acum și în grupul de

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

politist control

Potrivit Poliției Județene, la nivelul județului Suceava, în perioada 13 – 19 august 2015, acţiunea „Blocada” a fost desfăşurată de 462 de poliţişti din structurile de  poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi, arme, explozivi, substanţe periculoase dar şi din alte structuri de poliţie.

Structurile de poliție au desfăşurat la Suceava 70 de acţiuni şi controale, fiind constatate 67 de infracţiuni, cele mai multe – 35 , fiind de natură judiciară. Au fost constatate alte 22 de  infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 2 la regimul armelor şi muniţiilor şi 8 alte infracţiuni.

Sursa citată a mai arătat că 16 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie.

De asemenea, în urma controalelor a fost confiscată o armă neletală şi 327 elemente de muniţie.

„Au  fost aplicate 898 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 260.061 lei. 149 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată şi 18 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată. Alte 667 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe  – 268 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 64 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative”, au menționat reprezentanții Poliției Județene.

Totodată, în cadrul acțiunii „Blocada” au fost reţinute 44 permise de conducere şi au fost retrase 28 certificate de înmatriculare.

Printre șoferii care au rămas pietoni în urma acțiunii de amploare a oamenilor legii s-a aflat și un tânăr de 24 de ani, din Marginea, care a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localităţii, cu viteza de 195 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.


Intră acum și în grupul de