Amenzi între 200 și 2.000 de lei pentru șoferii care nu plătesc taxa de parcare sau distrug parcometrele de la Complexul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina și Piața centrală


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava, în parcările de la Complexul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina și Piața centrală vor fi montate parcometre, acestea urmând să funcționeze după un regulament ce va fi suspus dezbaterii într-o ședință de Consiliu Local.

parcometru-cu-panou-solar

Potrivit unui proiect al municipalității sucevene, utilizarea parcometrelor de către șoferi va fi obligatorie de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 20.00, duminica parcarea mașinilor fiind gratuită. Taxa pe care o vor avea de achitat cei care vor dori să lase autovehiculele în cele trei parcări din centrul orașului este de 2 lei pe oră, inclusiv TVA.

Regulamentul care va ajunge pe masa consilierilor locali suceveni în ședința de joi, 27 august, mai prevede ca șoferii să poziționeze tichetul de parcare emis de parcometru pe bordul mașinii, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior.

Persoanele care nu se conformează cu regulamentul de utilizare al parcometrelor vor avea de plătit amenzi între 200 și 2.000 de lei.

Astfel, amenzi între 200 și 400 de lei vor putea primi cei care parchează mașinile și nu scot bilet de parcare, depășesc timpul indicat pe biletul de autotaxare, nu expun corect tichetul pentru a se putea citi elementele de identificare sau nu afișează tichetul.

Cele mai dure amenzi, între 1.000 și 2.000 lei, vor primi cei care vor vandaliza parcometrele.

Parcările cu plată cu autotaxare vor putea fi utilizate în mod gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, dar și în cazul în care municipalitatea organizează acțiuni de interes public.

 


Intră acum și în grupul de