În cartierul Burdujeni ar putea fi amenajat un cimitir cu peste 2.600 de locuri de înhumare

În cartierul Burdujeni din municipiul Suceava ar putea fi amenajat un cimitir cu peste 2.600 de locuri de înhumare, valoarea investiției ridicându-se la peste două milioane de lei.

cimitir 2

Potrivit unui proiect inițiat de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cimitirul va fi amenajat pe Dealul Mănăstirii, pe o suprafață de 28.874 de metri pătrați și va fi destinat tuturor cultelor.

Investiția în valoare totală de 2.369.560 lei, inclusiv TVA, presupune crearea a 2.630 de locuri de înhumare, dar și a unui prăznicar, a unei piațete pentru ceremonii și parcări pentru autovehicule.

Proiectul mai prevede amenajarea de alei pietonale și carosabile, o platformă ecologică pentru colectarea deșeurilor, montarea unui sistem de alimentare cu apă și canalizare, realizarea iluminatului public, montarea mobilierului urban și realizarea unui punct de control și supravecghere.

„Având în vedere că nu există un cimitir în apropierea cartierului Burdujeni și deja este vizibilă o supraaglomerare a cimitirelor existente în municipiul Suceava, este necesară amenajarea unui nou cimitir în zona acestui carier. Cimitirul va fi destinat tuturor cultelor, atât pentru locuitorii din zonele adiacente, cât și pentru restul locuitorilor din cartierul Burdujeni”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu.

Proiectul de hotărâre de amenajare a cimitirului din cartierul Burdujeni va fi supus dezbaterii în ședința de Consiliu Local de joi, 27 august.