Două gospodării din Milişăuţi au fost incendiate intenționat. Pompierii s-au chinuit cu flăcările mai bine de patru ore

Două gospodării din localitatea suceveană Milișăuți au fost incendiate intenționat în noaptea de duminică spre luni, flăcările puternice amenințând să se extindă și la proprietăţile învecinate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, a informat că incendiul ce a cuprins cele două gospodării a fost anunțat la ora 1:20, printr-un apel la 112, la fața locului fiind trimise imediat opt autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea echipajelor, ardeau violent construcţiile din două gospodării, aparţinând lui Petru C. şi Mariei C., existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate”, a spus Găleată.

incendiu marginea (2)

El a menționat că incendiul a fost lichidat la ora 5:55, pompierii militari reușind să salveze casele proprietăţilor afectate de incendiu, precum şi alte două locuinţe din imediata apropiere.

Cu toate acestea, lui Petru C. i-au ars aproximativ 110 metri pătraţi din acoperişul casei de locuit, bucătăria de vară pe 35 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 120 de metri pătraţi, tâmplărie din PVC, circa 2.500 kilograme de furaje, bunuri casnice şi unelte agricole.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai arătat că pe timpul intervenţiei pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 59 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

De asemenea, în urma incendiului puternic, Mariei C. i-au ars adăpostul de animale pe 150 de metri pătraţi şi circa 1.500 kilograme furaje.

Totodată, proprietarei i-au pierit în incendiu 40 de păsări de curte şi două oi.